TFF’den TİY için sevindirici karar | Güney Gazetesi Mersin

TFF’den TİY için sevindirici karar

Futbolda ara transfer dönemi 10 gün uzatıldı

TFF’den TİY için sevindirici karar


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 8 Şubat’ta sona erecek transfer sezonunun ülkede yaşanan deprem felaketi nedeniyle 10 gün uzatılması için FIFA’dan sözlü onay alındığını duyurdu. Karar transfer tahtasının açılmasını son güne bırakan Tarsus İdman Yurdu’nda sevinçle karşılandı.

TFF’den yapılan açıklamada, FIFA düzenlemelerine uygun olarak; profesyonel futbolculara ilişkin 2022-2023 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil döneminin 28 gün olacak şekilde 12 Ocak -8 Şubat 2023 tarihleri arası olarak belirlendiği kaydedildi.

Ülkede yaşanan deprem felaketleri nedeniyle milli yas ilan edildiği ve 10 ilde OHAL kararı alındığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Federasyonumuz transferde olumsuzluklar yaşanmaması adına 06.02.2023 tarihinde FIFA'ya resmi bir şekilde başvuru yaparak, içinde bulunduğumuz transfer döneminin uzatılmasını talep etmiştir. FIFA ile yapılan görüşmelerde transfer döneminin on gün süreyle uzatılmasına ilişkin sözlü olarak onay alınmış olup, yazılı onay süreci beklenmektedir.”

 

 

KARAR TİY’İ SEVİNDİRDİ

Karar, transfer sezonunun uzatılmasını bekleyen TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu’nda sevinçle karşılandı. Maddi sıkıntı nedeniyle transfer tahtasını açtıramadığı alt yapı oyuncuları çıktığı maçlardan farklı mağlubiyetler alan ve küme düşme tehlikesi yaşayan sarı laciverli ekip, eski Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık’ın transfer tahtasının açtıracağını söylemesi ile umutlanmıştı. Süre uzatılmadığı takdirde ise 13 oyuncunun transferinin son gün yapılacağı belirtilmişti.

TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, sürenin uzatılmasının kendileri açısından çok iyi olduğunu söyledi. Transfer tahtasının açılması için gerekli olan paralarının hazır olduğunu ve transfer yapacakları oyuncuları belirleyerek görüşmeler de yaptıklarını anlatan Kavalcı, “Sürenin uzatılacağını düşündüğümüz için parayı yatırmamıştık. Bekletiyorduk. Görüştüğümüz başka kulüp yöneticileri de bekletiyordu. Sürenin uzaması bizim için iyi oldu. Görüşmelerimizi daha rahat yapacağız. Sıkıntı yok biz bu sene ligde kalacağız” şeklinde konuştu.

 

“LİGLER OYNATILMASIN”

Bu kadar acı varken futbolu nasıl düşünüp konuşacaklarını bilmediklerini anlatan Kavalcı, “Çok sayıda insan öldü. Büyük ihtimal ligler oynatılmayacak. Biz oynatılmamasının doğru olacağını düşünüyoruz” dedi.