Acımız büyük yaraları birlikte saralım! | Güney Gazetesi Mersin

Acımız büyük yaraları birlikte saralım!

Mersin’de spor dünyası Türkiye’yi sarsan deprem felaketi karşısında tek yürek oldu

Acımız büyük yaraları birlikte saralım!


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de spor dünyası merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve yıkıma, can kayıplarına ve yaralanmalara neden olan ve Türkiye’yi yasa boğan 7.7 şiddetindeki deprem karşısında birleşti. Spor kulüpleri sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek büyük acıdan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi ülkemizi yasa boğan deprem sonrası bir mesaj yayınladı. Mesajda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı (MSK) ise Başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa ile birçok şehri etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

TFF 3. Lig Beyaz Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu kulübünden yapılan açıklamada ise, “Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin can ve mal kaybına sebep olmamasını diliyor, sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

TİY: TESİSLERİMİZ HİZMET VERMEYE HAZIR

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu ise Burhanettin Kocamaz tesislerinin depremden etkilenenler için hizmet vermeye hazır olduğunu duyurdu. TİY Taraftarlar Derneği ise yaraların birlikte sarılması için yardım çağrısında bulundu. Deprem bölgesi için başlatılan yardım kampanyasına taraftarların katılması istendi.