Aykanat’tan kritik galibiyet: 66-60 | Güney Gazetesi Mersin

Aykanat’tan kritik galibiyet: 66-60

Aykanat’tan kritik galibiyet: 66-60


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol 2. Ligi B Grubunda mücadele eden Mersin’in takımı Aykanatspor yakın takipçisi İlkler Şehri Uşak’ı 6 sayı farkla yenerek liderliğini sürdürdü.

Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Mersin temsilcisi Aykanat Emin Işık, Fatih Kızılca, Ömer Bes, Berkay Kutlu, Efe Ceran 5’lisi ile başladı. Maça hızlı başlayan Aykanat istediği oyunu sahaya yansıttı ve ilk periyodun başında 10-3 lük bir seri elde etti. Hücumda set oyununu etkili kullanan Mersin ekibi ilk periyodu 18-10 önde kapattı. 2. periyoda Aykanatspor iyi başlasa da İlkler Şehri Uşak takımı hızlı hücumdan bulduğu sayılarla ve orta mesafe şutlarda isabeti yakalayınca maça ortak olarak farkı azalttı. Aykanatspor ilk yarıyı 32-28 önde bitirdi. 3. Periyotta Aykanat top kayıpları, basit fauller ve hücumda bitiricilikte sorunlar yaşayınca ritmini kaybetti ve Uşak ekibi orta mesafe sutlarda isabeti bulunca maçta üstünlüğü eline aldı. Aykanat 3. periyodu 47-48 geride kapattı.

 

BAŞANTRENÖR HALİL ATLI SAHADAN ÇIKMAK ZORUNDA KALDI

 

 4. periyotta Aykanatspor baş antrenörü Halil Atlı aldığı 2 teknik faulun ardından sahadan çıkmak zorunda kaldı ve asistan koç Çağla Pastacı takımın yönetimini eline aldı. Berkay Kutlu'nun kritik anlarda bulduğu isabetli şutlarla maça tekrar dahil olan Aykanat son dakikalarda hücumda etkili olan taraf oldu. Son bölümde rakibin faul hakkını doldurmasıyla birlikte  faul atışlarını sayıya çevirdi ve maçtan 66-60 galip ayrıldı.

Aykanatsporda Berkay Kutlu; 18 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile maçın yıldızı olurken Ömer Bes 14 sayı 8 ribaund, Fatih Kızılca 11 sayı 6 ribaund, Kerem Bulat 11 sayı, Bekir Karlı 4 sayı, Burak Sarı 3 sayı, Mert Doğan 2 sayı, Efe Ceran 2 sayı ve Emin Işık 1 sayı  kaydetti. 12 maçta 9. galibiyetini alan Aykanat 21 puan ile liderliğini sürdürdü.