Erken teşhis hayat kurtardı | Güney Gazetesi Mersin

Erken teşhis hayat kurtardı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü ile geçen yıl protokol imzalayan Akdeniz Belediyesi’nin, erken tanı ve tedavide büyük önem taşıyan meme ve kolon kanseri taraması devam ediyor.

Erken teşhis hayat kurtardı


Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve kadın sağlığı açısından büyük önem taşıyan hizmet kapsamında kadınlar; servis araçları ile Kan Tahlilleri için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürülüyor.

Merkezde yapılan test ve taramalar sonucu risk grubunda olduğu tespit edilen ve tedavi süreci başlayan kadınların takibi de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Kadınların, ücretsiz Onkobüs Servis Hizmeti ile tedavi görecekleri hastanelere ulaşımı sağlanıyor.

Bu hizmetten faydalanan 100’lerce kadından biri olan 3 çocuk annesi Gülcan Sağır, Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet sayesinde meme kanseri olduğunu öğrendi. Erken tanı ile hastalığının ilerlemesi engellenen Sağır, gördüğü tedavi sayesinde iyileşme sürecine başladı.

Projeyi İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak yaptıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meme kanseri ve kolon kanseri konusunda İl Sağlık Müdürlüğü’nün açtığı KETEM bölgesine hastalarımızı taşıdık. Bu sayede bir vatandaşımızın hastalığı erken teşhis edildi ve tedavi edildi. Gülcan Hanım bu sayede hayata tutundu. Bu tür hizmetleri önemsiyorum. Çünkü hastaneye gidip test yaptırmayan, hastalığı kendine yakıştıramayan vatandaşlarımızı hastalığının ilk evrelerinde tespit ediyoruz ve onları hayata tutunduruyoruz” dedi. (Haber Merkezi)