Süper Amatör B’de işler karıştı | Güney Gazetesi Mersin

Süper Amatör B’de işler karıştı

Süper Amatör B’de işler karıştı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Süper Amatör Lig B grubunda normal sezonun bitmesine 1 hafta kalırken hafta sonu oynanan karşılaşmalar play-off mücadelesinde sıralamayı değiştirdi.

Mersin Süper Amatör Lig B Grubu'nda haftaya lider giren Erdemli Yörükspor, deplasmanda 4. sıradaki Mut İdmanyurdu Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Mut İdmanyurdu Belediyespor mücadeleyi 15. dakikada Özkan Aygün'ün penaltı golüyle 1-0 kazandı. Bu sonucun ardından Mut İdmanyurdu Belediyespor puanını 36'ya çıkararak averajla 2. sıraya yükselirken aynı puana sahip Erdemli Yörükspor 3. sıraya geriledi.

 

Mut İdman Yurdu Belediyespor Teknik Direktörü Rifat Avcu, yönetimi, oyuncusu ve taraftarı ile azimle ve inatla Erdemli Yörükspor maçını galibiyetle kapattıklarını söyledi. Avcu, “Böyle bir maçta eksik kalmamıza rağmen cesurca ve akıllıca oynayıp skoru tutma adına bu sefer belki zevk veremedik

ama böyle maçlar bazen bunu gerektirir. MİY taraftarına play-off hayırlı olsun. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Haftaya 36 puan ile 2. sırada giren Mersin 33 FK ise Erdemli Belediyespor karşı karşıya geldi. Mücadele Mersin 33 FK’nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 90. dakikada Selim Belci ile penaltı atışından yararlanamayan Erdemli Belediyespor play-off iddia son haftaya kaldı.

Erdemli Belediyespor'u tek golle mağlup eden ve bitime bir hafta kala liderliği ele geçiren Mersin 33 Futbol Kulübü 39 puana ulaştı. Erdemli Belediyespor ise 35 puan ile 4. sıraya düştü.

 

 

ERDEMLİSPOR’DAN İLAÇ GİBİ GALİBİYET

B Grubu'nda kümede kalma mücadelesi veren Erdemlispor ile Tarsusgücü Erdemli İlçe Sahası'nda karşı karşıya geldi. Mücadele, Erdemlispor'un 2-1'lik galibiyeti ile sona erdi.

Düşme hattında yer alan Erdemlispor zorlu maçı galibiyetle tamamlayarak puanını 10'a çıkardı. Tarsusgücü ise 9 puanda kaldı. Grubun diğer maçlarında ise Tarsusspor deplasmanda Erdemli Limonspor’u 3-1 mağlup ederken Çukurova Birlik FK ise Akdenizgücüspor ile 1-1 berabere kaldı.

 

A GRUBUNDA SIRALAMA DEĞİŞMEDİ

A Grubunda normal sezonun bitmesine 3 hafta kalırken 19. Hafta müsabakasında oynanan maçlar puanları değiştirse de play-off ve düşme hattındaki sıralamayı değiştirmedi. Haftaya lider giren Mersin Camspor İdman Yurdu 1925’i 1-4 mağlup ederek zirvedeki yerini korurken haftayı bay geçiren Mezitli 33 FK 40 puanda kalarak 2. sırayı, Silifke İdman Yurdu’nu 4-1 mağlup ederek puanını 38’e yükselten Akdeniz Belediyespor ise 3. sıradaki yerini korudu. Grubun son sırasında bulunan Tarsus Belediyespor Toroslar Belediyespor’a 2-1 mağlup olurken 10. Sıradaki Mersin Ormanspor ise Karacailyas Veteranlar’a 4-5, Mersin Yolspor ise Kuvayi Milliyespor’a 1-2 mağlup oldu.