​​​​​​​Haydi ÇBK, Hun-Therm’i yen puanları kap | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​Haydi ÇBK, Hun-Therm’i yen puanları kap

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK Euroleague Women 11. maçında Perşembe günü Macaristan’ın DVTK HUN-Therm takımı ile karşılaşacak

 ​​​​​​​Haydi ÇBK, Hun-Therm’i yen puanları kap


HASAN KÜÇÜK

 

Başantrenör Roberto İniguezçıktığı Avrupa ve Süper Lig’de ilk maçları kazanarak Mersinlilerin yüzünü güldüren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Euroleague Women B Grubu 11. maçındaPerşembe günü Macaristan ekibi DVTK HUN-Therm ile deplasmanda karşılaşacak. ÇBK, Macaristan ekibini yenerek Avrupa’da galibiyet serisi yakalamak istiyor. ÇBK, Mersin’de 19 sayı farkla mağlup ettiği DVTK HUN-Therm’i yine deplasmanda da yenerek Eurolig’de kritik bir engeli daha aşmayı hedefliyor.

ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde 30 puan ile liderliğini sürdüren ÇBK Eurolig’de ise çıktığı 10 karşılaşmadan 6’sını kazandı. Grubunda averajla 3. sırada yer alan Çukurova Basketbol

kendisinin hemen ardından gelerek 3. sırada yer alan DVTK HUN-Therm ve ondan sonra gelen SparGirona takımları ile eşit (16) puana sahip.

ÇBK, bu maçtan puanlarla dönmesi durumunda Eurolig’de büyük avantaj yakalamış olacak. Maçın önemini bilerek hazırlanan ÇBK’lı oyuncular Macaristan’a gelerek maç saatini beklemeye başladı.

Saat 20:10’da başlayacak ve DVTK Arena Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma Euroleague Women Youtube kanalından canlı yayınlanacak.