Elde var yetenek evde var ekmek | Güney Gazetesi Mersin

Elde var yetenek evde var ekmek

Kadınlar, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla hayata geçirilen ve kadınlara meslek öğretip, kendi evlerinde üretim yapmalarını ve ev ekonomilerine katkı sağlayan projeden duydukları mutluluğu ifade ediyor. ‘Çoraptan Oyuncak’ atölyesine katılan kadınlar, el becerilerini geliştirmenin yanı sıra, sosyalleşme fırsatı da buluyor.

Elde var yetenek evde var ekmek


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye’ projesi, bu kez 20. mahallesi olan Toroslar ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki kadınlarla buluştu. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, proje kapsamında kadınlarla bir araya gelerek hem sohbet etti hem de proje hakkındaki düşüncelerini dinledi.

Meral Seçer: “Sizlerin yeni beceriler kazanması, birbirinizle iş birliğinizin artması, fikirlerinizin gelişmesi için önemli bir proje”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer konuşmasında bu projenin oluşumunda ve sürdürülmesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çok destek verdiğinden söz etti. Atölye kapsamında verilen su tasarrufu ve mahremiyet eğitiminin de önemine dikkat çeken Meral Seçer, “Aslında su tasarrufu, farkındalık yaratılması gereken bir eğitim olarak düşünüyorum. Neden diyeceksiniz? Havayı görüyorsunuz. Kuraklık kapımızda. Onun için su tasarrufu ile ilgili dikkat çekmenizi çok isterim” dedi. Projenin nasıl geliştiği konusunda kadınları bilgilendiren Meral Seçer, “Sizlerin yeni beceriler kazanması, birbirinizle iş birliğinizin artması, fikirlerinizin gelişmesi için önemli bir proje olarak düşünüyorum. Burada birbirinizle fikir alışverişi yapacaksınız, kendinize ek bir gelir elde edebileceksiniz. Bundan dolayı bu proje çok kıymetli. İnşallah daha güzel projelere imza atarız birlikte” diye konuştu.

 

 

 

KADINLAR BU PROJEYİ ÇOK SEVDİ

 

Projeden çok memnun kaldığını ifade eden Seher Engin, “Evdeydik, pek imkanımız olmuyordu, çıkamıyorduk. Şimdi daha iyi imkanlar var, çoraptan bebekler yapıyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Anlattılar bize nasıl yapıldığını, şimdi güzel bir etkinlik oldu hanımlara. Sosyalleştik, dışarı çıktık, arkadaş çevremiz oldu. Güzel bir program oldu” dedi.

Kadınlardan Güler Ülper de projenin çok güzel olduğunu ve çok iyi zaman geçirdiklerini belirterek, “Evin içinde oturmaktan daha güzel. Bunlar çocuklara gideceği için biz çok mutluyuz. O yüzden dikiyorum zaten. Sadece kendim için değil, bunu duyduktan sonra daha hevesli geldim, yapmak istedim. Ben ev hanımıyım, torunlarımıza bakıyorum, hiç çalışmadım ama bu çok iyi oldu. Çok hoşuma gitti” diye konuştu. (Haber Merkezi)