“İsveç tüm Müslüman ülkelerden özür dilemeli” | Güney Gazetesi Mersin

“İsveç tüm Müslüman ülkelerden özür dilemeli”

Mersin Dernekler Federasyonu üyeleri, Mersin Ulu Cami önünde bir araya gelerek İsveç’te Kur’anı Kerimi yakılmasına tepki gösterdi. “Kahrolsun İsveç, “Kurana Uzanan Eller Kırılsın” pankartı açılan eylemde konuşan Mersin Dernekler Federasyonu Dönem Sözcüsü Aynur Olgaç, “Sessizliğini bozmayan küçük İsveç hükümeti, derhal İslam dininin en büyük temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nezdinde tüm Müslüman ülkelerinden özür dilemeli” dedi.

“İsveç tüm Müslüman ülkelerden özür dilemeli”


MAYSA DERYAYEVA

 

İsveçli politikacı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerimi yaktı. Paludan’ın eylemine tepki gösteren Mersin Dernekler Federasyonu üyeleri basın açıklaması düzenledi.

Ulu Cami önünde yapılan eylemde konuşan Mersin Dernekler Federasyonu Dönem Sözcüsü Aynur Olgaç, Türkiye’nin her dine, dile, ırka saygı duyduğunu belirterek, aynı hassasiyeti diğer komşu ve iş birliği içerisinde bulduğu ülkelerden beklediğini ifade etti.

 

 

Kuran-ı Kerimin yakılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Olgaç, “Tarih İsveç’i her daim Türkiyelere mecbur kılmıştır. Bugün aynı şartlarda hadsiz İsveç NATO'ya girmek için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin oluruna mecburdur. Kabul edilemez hadsizliğini İslam Dini, Kuran-ı Kerim ve Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yaparak sürdüren bu ülkenin bütün ürünlerini boykot ederek milletçe tavrımızı koymamız gerekiyor.  Sessizliğini bozmayan küçük İsveç hükümeti, derhal İslam dininin en büyük temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nezdinde tüm Müslüman ülkelerinden özür dilemelidir. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Avrupa'nın küçük, bir çapulcu ülkesinin hadsizliğinin cevabını vereceğine kesinlikle eminiz” diye konuştu.


  “İsveç tüm Müslüman ülkelerden özür dilemeli”