Dört çocuktan biri okula aç gidiyor | Güney Gazetesi Mersin

Dört çocuktan biri okula aç gidiyor

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Dört çocuktan birinin okula aç gittiğini vurgulayan Tekin, her gün bir öğün yemeğin ücretsiz olarak verilmesini talep etti.

Dört çocuktan biri okula aç gidiyor


MAYSA DERYAYEVA

 

Milli eğitimin milli olmaktan çıkarıldığını ve sınıflarda 50-60 kişilik olarak ders işendiğini belirten Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, eğitimde yapılacak yatırımların önemsenmediğini ifade etti.

Eğitim Fakültesinden mezun olan 500 bin öğretmenin olduğunu vurgulayan Tekin, “Yıllardır milli eğitimi, milli olmaktan çıkarıp, bina yapmayan, öğrencileri ve öğretmenleri 50-60 kişilik sınıflara mahkûm edildi. Siyasi hesaplarla plansızca açılan yüzlerce üniversiteden mezun, atanamayan 500 bin öğretmen ve bakanlıkta 150 bin öğretmen ihtiyacı varken eğitimi asgari ücretin altında çalışmaya mahkûm ettiği ücretli öğretmenlerle yürütmeye çalışılıyor” dedi.

 

 

 

“OKULLARDA DOĞRU İMKANLAR OLUŞTURULMADI”

 

Tekin, “Eğitim İş'in bakanlığa yazdığı yazılarla ve sosyal medyada kampanya olarak paylaştığı "her gün 1 öğün yemek" hakkını gelişme çağındaki milyonlarca öğrencinin beslenme koşullarını önemsemeden eğitim öğretimi yürütmeyi düşünen, öğretmenlerin ve dar gelirli vatandaşın ensesinde özelleştirmeyi hissettirirken denetimsizlikten ne özelde ne devlet okullarında doğru düzgün eğitim imkanlarını oluşturmayan Millî Eğitim Bakanlığını başarısından dolayı alkışlıyorum” diye tepki gösterdi.

 

“HAK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

 

Öğretmenler olarak haklarını kazanana kadar mücadele edeceklerini belirten Tekin, “Asgari ücretle yaşanmaz hale gelirken yüzde 54'ü büyük zam olarak gösterip memur ve emekliyi önce yüzde 25 sonrasında masaya bahşiş bırakır gibi yüzde 5 daha arttırıp özrü kabahatinden büyük olanları alkışlayan, buçukların imparatoru yetkili sendika başkanını büyük başarısından dolayı alkışlıyorum” dedi.