Mersin İdman Yurdu moral buldu | Güney Gazetesi Mersin

Mersin İdman Yurdu moral buldu

Mersin İdman Yurdu moral buldu


HASAN KÜÇÜK

 

Sezonun ilk devresinde 1-0 yenildiği BC Group Ağrı 1970 Spor’u evinde tek golle mağlup liderliğini sürdüren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’da keyifler yerine geldi.

TFF 3. Lig 1. Grupta 19. Hafta karşılaşmasında Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu BC Group Ağrı 1970 Spor’u tek golle mağlup ederek 19 maçta galibiyet sayısı 13’e çıkardı. 43 puan ile liderliğini sürdüren Mersin ekibi en yakın takipçisi 52 Orduspor FK ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

 

 

“GOL POZİSYONUNU ÇALIŞMIŞTIK”

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, çok pozisyona girmelerine rağmen bunların fazla gole dönüştürülememesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sezon başından beri oynadıkları maçlarda pozisyon vermemelerinin çok önemli bir kriter olduğunu dile getirerek futbolda bunu başarmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Aka, “Pazar günkü oynanan oyunda analizcimin söylediğine göre 8 tane yüzde 100 gol pozisyonuna girmişiz 1 tane gol oldu. Olmayacak pozisyon gol oldu. Ama serbest atışın direk kaleye vurulması ile bu pozisyona çalışmıştık” şeklinde konuştu.

 

 

 

“MAÇI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA KOLAYA ÇEVİRDİK”

Ağrıspor’un geçen hafta da Orduspor ile berabere kaldığını ve kendilerini ise ilk maçta yendiğini hatırlatan Aka, “Ağrı çok dirençli, mücadeleci rakibi oynatmayan bir takım. Zaten maçtan önce ben zor olacağını söylemiştim. Ama maçı düşündüğümden daha kolaya çevirdik. Tek sıkıntımız girdiğimiz pozisyonları atamamakta bir şanssızlık bazen beceriksizlik var. 3. Ligin en iyi 3 tane santraforu bizde 3’ünü de oynattık ama durum bu. Çok iyi bir galibiyet aldık” ifadelerini kullandı.

Aka, Cumartesi günü oynanacak Çatalca maçına ise ara vermeden başladıklarını söyledi.