Binlerce patili dostun yaraları sarıldı | Güney Gazetesi Mersin

Binlerce patili dostun yaraları sarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan 3 geçici hayvan bakımevi ile 2022 yılında da binlerce patili dosta ev sahipliği yaptı.

Binlerce patili dostun yaraları sarıldı


Yaralı, evsiz, sahipsiz, sokağa terk edilmiş binlerce kedi ve köpeği misafir eden Büyükşehir Belediyesi, 8 bin 500 patili dostun yarasını sararken, 6 binini kısırlaştırdı. Gerçekleştirdiği etkinlikler ve hizmetlerle de sahiplendirmenin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi; 1100 patili dostun yeni bir sıcak yuvaya kavuşmasını sağlarken, 7 bin 500 patili dostun da kuduz ve karma aşılarını yaparak, hastalıklara karşı korudu.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren merkez Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Silifke Geçici Hayvan Bakımevi ve Bozyazı’da bulunan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile patili dostların her anında yanında. Veterinerleri, uzman personeli, hayvan ambulansı, hayvan taşıma aracı ve ekipmanları ile Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de patili dostların sağlık ve huzur içerisinde yaşamasını sağlıyor.

 

 

 

“MUT’TA DA HAYVAN BAKIMEVİ OLACAK”

 

2023 yılı içerisinde Mut ilçesine yapılacak olan bakımevi ile ilgili de bilgi paylaşan Tarımsal Hizmetler Dairesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, “Bu yıl için projesine başlamış olduğumuz ve şu an Orman Genel Müdürlüğü’nde yer izni aşamasında olan Mut ilçesine, daha küçük çapta ve hayvanların doğal ortamda yaşayabilecekleri şekilde yeni bir bakımevi inşaatını da başlatacak ve faaliyete alacağız” dedi. (Haber Merkezi)