Bir esaretin anatomisini anlattılar | Güney Gazetesi Mersin

Bir esaretin anatomisini anlattılar

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) bünyesinde Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Prof. Dr. Resul Buğdaycı tarafından "Sigara Esaretinin Anatomisi" başlıklı konferans verildi.

Bir esaretin anatomisini anlattılar



Etkinliğe; Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mesut Gün, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Gök, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

MEÜ Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta; Prof. Dr. Resul Buğdaycı uluslararası sigara üreticilerinin sigara kullanımını artırmak için izledikleri yollara dikkat çekerek, geleceğin öğretmenleri olarak gördüğü öğretmen adaylarına sigara bağımlılığı ile mücadelede büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Konferansın son bölümünde ise; Prof. Dr. Resul Buğdaycı konferansa katılan sigara kullanan ve kullanmayan öğrenciler arasından gönüllü olanları seçerek sigara içme konusunda “davranışsal bakış açısıyla” bakmalarını amaçlayan bir oyunlaştırma uygulaması gerçekleştirdi.

Uygulamaya katılan gönüllü öğrenciler uygulama sırasında neler hissettiklerini katılımcılara aktardılar. Uygulama ile katılımcılar sigara içmenin olumsuz sonuçlarının duygusal boyutlarını ve kendi davranışlarına nasıl yansıyabildiğini gözlemlediler.

Konferans, Prof. Dr. Resul Buğdaycı’ya; Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Esma Dumanlı Kadızade tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu. (Haber Merkezi)