Acil durum tatbikatı yapıldı | Güney Gazetesi Mersin

Acil durum tatbikatı yapıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin İl Afet ve Koordinasyon Kurulu koordinesinde, tüm yetkili amir ve görevli personelin katılımıyla ’Tam Ölçekli Mersin Radyasyon Acil Durumu Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Acil durum tatbikatı yapıldı


Silifke’ye bağlı Yeşilovacık Mahallesindeki yangın ekip binasında gerçekleştirilen tatbikatta, karşılaşılabilecek tüm olumsuz senaryolar karşısında alınması gereken tedbirlerin ve yürütülmesi planlanan çalışmalar canlandırıldı.

Tatbikat ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Afet ve acil durumlar karşısında bölgenin özelliklerine göre ülke olarak hazırlıklı olmak zorundayız. Her bölgenin koşulları ve acil durum riskleri farklılık arz ediyor. Biz Mersin'de Valimizin başkanlığında, geniş ve uzman bir ekiple gerçekleştirdiğimiz tatbikatlarla tüm kurumlarımızla iş birliği halinde ve görev dağılımının farkında olarak her türlü olumsuz duruma hazırlıklı olmaya, vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye gayret ediyoruz" dedi. (Haber Merkezi)