MEÜ’de ilk yardım eğitimi | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’de ilk yardım eğitimi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Engelsiz Yaşam Birimi ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Genel İlk Yardım Eğitimi düzenlendi. Eğitime, birim personeliyle birlikte özel gereksinimli ve gönüllü öğrenciler katıldı.

MEÜ’de ilk yardım eğitimi


İki gün boyunca Engelsiz Yaşam Birimi Uygulama Salonunda gerçekleştirilen eğitimde İl Sağlık Müdürlüğü personelinden Sosyal Çalışmacı Özben Araman, Paramedikçi Ahmet Enes Kaya ve Ebe Beril Akdaş görev aldı. Eğitmenler katılımcılara genel ilk yardım eğitiminin önemini aktardıktan sonra cansız mankenler üzerinden uygulama da gerçekleştirip, ilk yardım eğitiminin hassasiyetini vurguladı.

 

 

 

Eğitimde, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık personeli olay yerine gelene kadar hasta veya kazazedenin hayatını kurtarmak veya durumunun kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerindeki mevcut araç ve gereçlerle yapılacak uygulamalar katılımcılara anlatıldı. Eğitimler sonunda yazılı sınav yapılarak bu sınavda başarılı olan katılımcılara uygulama sınavı yaptırıldı. Her iki sınavdan da başarılı olan katılımcılara Türkiye’nin her yerinde üç yıl boyunca geçerliliği olan ilk yardım sertifikası ve ilk yardım kimlikleri verildi. (Haber Merkezi)