Meclis üyesi o habere tepki gösterdi | Güney Gazetesi Mersin

Meclis üyesi o habere tepki gösterdi

Tarsus Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Ali Şimşek, önceki dönem belediye başkanı Burhanettin Kocmaaz’ı desteklerle nitelikte yayınlar yapan bir haber sitesi tarafından, “Belediye başkanı Bozdoğan’ın köstebeği olmakla” suçlanmıştı. Şimşek, o yayını yapan yandaş gazeteciye “Toplumumuzdaki birilerinin talimatını uygulayan, araştırmadan klavye, kalem kullanan, birilerine çamur atmayı kendilerine meslek edinenlerin MHP’nin ilkelerini okumalarını tavsiye ederim” diye yanıt verdi.

Meclis üyesi o habere tepki gösterdi


Tarsus Belediye Meclisinin 6 Aralık’taki toplantısında Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhur ittifakının grup toplantısının ardından kendisini bir meclis üyesini aradığını söylemişti.

MHP’li Meclis Üyesi Ali Şimşek de, sosyal medya hesabından açıklama yaparak arayanın kendisi olduğunu söylemişti.

Bu süreçte, önceki dönem belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ı destekler nitelikte yayınlar yapan bir haber sitesi, Şimşek’i “Bozdoğan’ın köstebeği” ilan etmiş ve Şimşek’e yönelik hakaretlerde bulunmuştu.

Ali Şimşek, dün gerçekleştirilen toplantıda yeni bir açıklama yaptı. Toplantısı olduğu için meclisten erken ayrıldığını dile getiren Şimşek, Başkan Haluk Bozdoğan’ı aradığını söyleyerek daha önce sosyal medyadan yaptığı açıklamayı yineledi . Bozdoğan’ın isim vermeyerek tüm meclis üyelerini zan altında bıraktığını ifade eden Şimşek, “Grup toplantısına daha yarım saat varken sayın başkanı arayarak kat karşılığı belediye encümenine sözleşme yapılması üzerine verilen evrakın geri çekilmesinin ve yeniden gözden geçirilmesinin daha uygun olacağını, bu meclisten böyle bir evrağın geçmeyeceğini, bu evrağın kanunen bir sıkıntı olmasa da temayüllere uygun olmadığını söyledim” dedi.

 

“EVRAĞIN ÇEKİLMESİNİ SÖYLEMEK İHANETSE, İHANET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

 

“Kendilerine ilkesiz birini bulup ona çamur atsınlar” ifadesini kullanan Şimşek, ahlakçılık, hürriyetçilik ve şahsiyetçilik gibi ilkelerden söz etti. Bugüne kadar kimseden talimat almadığını belirten Şimşek, “Siyasette partimin bana vermiş olduğu sıfatları hep Tarsus halkının menfaatine korumak için kullandım. Toplumumuzdaki birilerinin talimatını uygulayan, araştırmadan klavye, kalem kullanan birilerine çamur atmayı kendilerine meslek edinenlerin mensubu olmaktan gurur duyduğum MHP’nin ilkelerini okumalarını tavsiye ederim. 6 Aralık’ta Başkana bu evrağın geri çekilmesini söylemek ihanetse ihanet etmeye önce ülkem ve milletim demeye, Tarsus halkının çıkar ve menfaatlerini korumaya da devam edeceğime meclisin ve Tarsus halkının huzurunda ilan ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)