“Millet iradesine darbe” | Güney Gazetesi Mersin

“Millet iradesine darbe”

Milletvekilleri ve belediye başkanları karara tepki gösterdi

“Millet iradesine darbe”


ABİDİN YAĞMUR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına “Tarih boyunca halkın iradesini ve zekasını küçümseyen herkes yine halk tarafından cezalandırılmıştır. Ekrem İmamoğlu başkanımızın yanındayız. Haklıyız, halkız, kazanacağız” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da “16 milyon İstanbullunun iradesi, talimatlı bir mahkeme tarafından gasp edilmiştir! Ekrem İmamoğlu’na verilen bu kararla yargı, iradesini saraya teslim ettiğini bir kere daha göstermiştir! Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de “Bu bir yargı darbesidir. Bu açıkça faşist bir darbedir. Bu milli İradeye yapılmış bir ihanettir” sözleriyle karara tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de “İstanbul'u 2 kez kaybeden Saray iktidarı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkûmiyet vererek, tarihimize bir utanç vesikası olarak asılacak bir karar aldı. Millet iradesine darbe yapıldı” dedi.