Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesinde CHP’li Gökçel isyan etti | Güney Gazetesi Mersin

Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesinde CHP’li Gökçel isyan etti

​​​​​​​CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinde konuştu. CHP’li Gökçel, “Bakan seçilmişlerden değil de atanmışlardan olunca aklı tarlada değil sarayda oluyor” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesinde CHP’li Gökçel isyan etti


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komsiyonu Üyesi Cengiz Gökçel yaptığı konuşmada AKP döneminde orman yangınlarının en yüksek seviyeye çıktığını vurguladı. Ormanların tahrip edildiğinin altını çizen Gökçel, ormanların şirketlere açıldığına dikkatleri çekti. Gökçel, “AKP’nin bakanı yangına müdahale etmek için Cumhurbaşkanı’ndan talimat bekledi. Orman yangınlarından sonra da yanan bölgelerdeki ağaçlarımızı şirketlere peşkeş çekme derdine düştünüz! AKP’den önce ormanın bakımı orman köylüsü tarafından yapılırdı. Orman köylümüz buradan gelir elde eder, ormana gözü gibi bakardı. Şimdi orman köylüsünü ormana sokmuyorsunuz. Ormanı ihaleyle şirketlere veriyorsunuz, Şirketler ağaçları kesiyor, köklerini söküyor, çalıları biçiyor, ormanı delik deşik ediyor… Eskiden Devlet ormanı korurdu, şimdi orman köylüsü ormanı AKP’den korumaya çalışıyor” diye tepki gösterdi.

 

“EY BENİM ÇİFTÇİM, KÖYLÜM AHIRINI YIKANI, TOPRAĞINI ELİNDEN ALANI TANI; UNUTMA!”

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Cengiz Gökçel, çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. CHP’li Gökçel Genel Kurula getirdiği domatesleri milletvekillerine göstererek, “Çiftçi hasat yapıp para kazanacağı zaman;   patatesin, soğanın, limonun, 122 ülkeye ihracatını yaptığımız domatesin, salçanın ihracatını yasakladınız! Narenciye ihracatına verilen desteği kestiniz. Bu domatesin maliyeti 10 lira. Tüccar tarlada 9 liraya alıyor, Markette 25  liraya almak zorunda kalıyor” diyerek tepki gösterdi.

Konuşmasında çiftçilere de seslenen CHP’li Gökçel, “Ey benim çiftçim, köylüm ahırını yıkanı, toprağını elinden alanı tanı; unutma! Buradan çiftçilere sesleniyorum; iktidara gelir gelmez 1 hafta içinde bankalardan, tarım kredi kooperatiflerinden aldığınız borçların faizini sileceğiz. Sulama yatırımlarını hızla tamamlayacağız. TARSİM’i yeniden düzenleyeceğiz. Tarıma Milli gelirin yüzde 1’i oranında destek vereceğiz. Çiftçinin traktörünün hayvanının haczedilmesini yasaklayacağız. Çiftçiye vergisiz kırmızı mazot vereceğiz. Elektriği ucuza, bazı bölgelerde bedava vereceğiz! Her köye teknik eleman atayacağız! Çünkü biz ülkemizi,  vatanımızı seviyoruz. Üretmek istiyoruz. Hep birlikte üreteceğiz. Hakça bölüşeceğiz!” diye CHP iktidarında çiftçiler için yapılacakları anlatarak konuşmasına son verdi. (Haber Merkezi)