Sağlık çalışanlarıyla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık çalışanlarıyla buluştu

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in sağlık altyapısının iyi noktalarda olduğunu belirterek, "Bin 350’ye yakın yatak kapasitemiz var. Önemli bir işlev görüyor, önemli bir hizmet sunuyor. İl genelinde de hastane sayımız 28. 15’i özel hastane, 13’ü de devletimize ait. Biri şehir hastanesi biri de üniversite hastanesi olmak üzere devlet hastanesi ki, ağırlıklı yatak kapasitemiz de devlet hastanelerimizde" dedi. 

Sağlık çalışanlarıyla buluştu


Vali Pehlivan, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Sağlık hizmetlerinin 7/24 esasına göre kesintisiz devam eden çok önemli bir kamu hizmet alanı olduğunu ifade eden Pehlivan, Mersin Şehir Hastanesinin çok önemli sağlık hizmetlerinin verildiği bir merkez olduğunu, özellikle pandemi süresince son derece hayati bir işlev gördüğünü belirtti.

 

 

 

 

Pehlivan, "Cumhurbaşkanımız tarafından bu projeler başlatıldığında ilk temeli atılan ve hayata geçirilen hastanelerin başında geliyor. Ülke genelinde 19 şehir hastanesi var.  Bunlar içerisinde büyüklük olarak sıralamada 7. sıradayız. Hem kapasitesi itibariyle hem de yatak kapasitesi itibariyle. Bin 350'ye yakın yatak kapasitemiz var. Önemli bir işlev görüyor, önemli bir hizmet sunuyor. İl genelinde de hastane sayımız 28. 15'i özel hastane, 13'ü de devletimize ait. Biri şehir hastanesi biri de üniversite hastanesi olmak üzere devlet hastanesi ki, ağırlıklı yatak kapasitemiz de devlet hastanelerimizde. Bin 350’ye yakını burada toplamda 5 bin 500 civarında yatak kapasitemiz var. Bunun üçte ikisi devlet hastanelerindeki yataklardan oluşuyor" ifadelerini kullandı. (İHA)