“Sorunların sözcüsü değil, çözüm öncüsü olacağım” | Güney Gazetesi Mersin

“Sorunların sözcüsü değil, çözüm öncüsü olacağım”

Avukat Şerife Arıcı Yıldız, CHP Mersin İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek, CHP Milletvekili aday adaylığını açıkladı. CHP Mersin İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamada Av. Yıldız, milletvekili seçildiği zaman sadece sorunların sözcüsü değil, çözüm öncüsü ve vatandaşlarla her zaman yüz yüze iletişimde olacağını belirtti.

“Sorunların sözcüsü değil, çözüm öncüsü olacağım”


MAYSA DERYAYEVA


Üç yıldır CHP Mersin İl Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren Av. Şerife Arıcı Yıldız, CHP Milletvekili aday adaylığını açıkladı.  

Av. Yıldız, gençlerin eğitime ulaşamadığını, üniversite mezunlarının işsiz olduğunu ve ekonomik sıkıntılardan ötürü birçok kişinin yurtdışına göç ettiğini söyledi.

Uygulanan göçmenlik ve vatandaşlık politikasına değinen Av. Yıldız, “Güzel ülkemizin çocukları artık daha doğarken bir borç batağını yüklenmekte, bebekken açlık ve yoksulluk, büyürken eğitime ulaşamamakla, okursa işsizlik, işe girse bile yoksullukla; en kötüsü umutsuzlukla ve geleceksizlikle yüz yüze kalmakta, çalıntı sınavlarla geleceği çalınan pırıl pırıl genç beyinlerimiz, çaresizlikle başka ülkelere göç etmektedir. Uygulanan göçmen ve vatandaşlık politikalarıyla vatanımız her geçen gün biraz daha bizim olmaktan çıkmaktadır. Vahşi doğa talanıyla doğal çevremiz her geçen gün insanlar ve tüm canlılar için yaşanmaz hale gelmektedir. Bugünlerde seçme seçilme hakkını kutladığımız Türk kadınlarının siyasi haklan bir yana, yaşam hakki korumasız kalmıştır. Laik bilimsel eğitim kurumlarının içi boşalmış, yerini çocuklarımızın altı yaşında hayatını karartan tarikatlar almıştır” dedi.

 

 

 

 

“DEMOKRATİK REJİMİMİZ OTOKRASİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

 

Devlet hazinesi tek kişinin iradesi ile sorumsuz biçimde kullanıldığını ifade eden Av. Yıldız, “Halkımız da devletimiz de fakru zaruret içine düşürülmüş, aynı zamanda demokratik rejimimiz otokrasiye dönüştürülmüş, Gazi TBMM’miz ülkemizin sorunlarına çözüm üretemeyen ama hamaset ve şiddet üreten bir duruma getirilmiştir. İşte tüm bu durum ve şartlarda ülkemizin, gençlerimizin, çocuklarımızın umudu bir kez daha yüz yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisidir. Partimiz 3 Aralık’ta açıkladığı vizyon belgesi ile, ülkemize yaraşır güçlendirilmiş parlamenter yönetim sistemini, yönetenleri değil vatandaşını kalkındıran bir ekonomik ve mali yapıyı, tüketerek değil, üreterek büyüyen bir ekonomiyi, yoksulluğu değil, refahı paylaşan bir sosyal devlet düzenini, onurlu bir dış politikayı tarif etmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, örneği görülmemiş bir siyasi projeyi gerçekleştirerek, 31 Mart 2019'da ülkemizin çoğunluğuna bahar getiren bir siyaseti önümüzdeki genel seçimler için de bir umut olarak milletimizin önüne koymuştur” diye konuştu.

 

 

 

 

 

“GENÇLERİN SORUNLARI ÖNCELİĞİM OLACAKTIR”

 

2023 Genel Seçimlerinde Mersin Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Av. Şerife Arıcı Yıldız, göreve seçilirse insan haklarında, çocuk ve kadın haklarında, hayvan haklarında yaşanan sorunların önceliği olacağını ifade etti.

Av. Yıldız, “Partimin ve halkımızın teveccühüyle, partimizi ve Mersin'imizi TBMM'de temsil için vekalet alırsam sadece sorunların sözcüsü değil, çözümlerin öncüsü, vatandaşla her zaman yüz yüze iletişimde olan, aktif bir vekil olacağım. Siyaseti hep örgütlerde yapmış biri olarak kendimi her zaman parti örgütlerimizin bir parçası olarak göreceğim. İnsan hakları, kadının insan hakları, çocuklar, gençliğin sorunlar önceliğim olacaktır” dedi.

 

 

 

 

Basın açıklaması sonunda CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Av. Şerife Arıcı Yıldız’a başarılar dileyerek, çiçek takdim etti.