5 puan farkla liderliğini sürdüren MİY’in Teknik Direktörü Aka: “Farkımız oyunumuz” | Güney Gazetesi Mersin

5 puan farkla liderliğini sürdüren MİY’in Teknik Direktörü Aka: “Farkımız oyunumuz”

5 puan farkla liderliğini sürdüren MİY’in Teknik Direktörü Aka: “Farkımız oyunumuz”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig 1. Grupta 35 puan ile liderliğini sürdüren Yeni Mersin İdman Yurdu hafta sonu evinde ağırlayacağı Gümüşhane ekibi 1954 Kelkit Belediyespor maç hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı lacivertliler geçen hafta 2. sıradaki Orduspor ile 1-1 berabere kalan Kelkitspor’u yenerek şampiyonluk hedefine adım adım ulaşmak istiyor. Teknik Direktör Ersin Aka, geldiği günden beri hiçbir zaman rakiplerinin ne yapıp edeceğini düşünmediğini söyledi.  Rakiplerinin oyun yapılarını bildiğini ifade eden Aka, “Kaliteli takımlar, bunu kabul ediyorum. Bizim diğer takımlardan farkımız oyunumuz. Oyun oynamayı bırakalım bizim o takımlardan çok bir farkımız kalmaz. Bu bizim püf noktamız. Ben bunu oyuncularıma yönetimime hep dile getiriyorum. Biz oyunumuzla var olan bir takımız. Oynadığımız maçlara dikkat edin bazen oyundan uzaklaşıyoruz. Böyle bir panik havası olduğunda çok sıradan bir görüntü çiziyoruz. Biz oyunumuza sadık kalmak zorundayız. Bizim bu ligde fark yaratmamızın nedeni bu” şeklinde konuştu.

 

 

“BU OYUNDAN VAZGEÇMEMELİYİZ”

 

Oyuncu kalitesi ve taraftarları iyi, büyük bir camia olduklarını vurgulayan Aka, “Tabiki iyi yönetilen, iyi teknik heyeti olan bir takımız ama bana sorarsanız önemli olan olay oyundur. Biz bu oyundan vazgeçmememiz gerekiyor. Vazgeçmediğimiz sürece bu ligin en iyi takımlarını hem oyun hem skorla alt ederiz. Ama bu oyundan vazgeçersek; bakın Ordu Kelkit’te puan kaybetti. Karşıyaka takımı içeride Kelkit’e mağlup oldu. Ordu takımı Kelkit ile bu hafta berabere kaldı. Baktığınızda Kelkit altlarda bir takım. Ama bunlar çok normal sonuçlar. Çünkü alttaki savunma yapıyor herkes mücadele ediyor. Oyun oynarsanız bir stratejiniz olursa ve o stratejiyi sahaya yansıtırsanız fark yaratıyorsunuzdur” ifadelerini kullandı.   

 

              

AZİZ AKSOY 8-10 HAFTA SAHALARDA YOK

 

Geçen hafta Karşıyaka ile yapılan maçta sakatlanan Mersin İdman Yurdu futbolcusu Aziz Aksoy’da Femoroasetabular Sıkışma Sendromu (Kalça Ekleminde Bağların Sıkışması) tespit edildi. Maçın ardından ameliyat olan Aksoy’un sağlık durumunun iyi olduğu ancak yeşil sahalardan 8-10 hafta uzak kalacağı bildirildi.