“Futbolda her şey olabilir” | Güney Gazetesi Mersin

“Futbolda her şey olabilir”

Liderle arasında 9 puan bulunan Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Ulusoy umutlu konuştu:

“Futbolda her şey olabilir”


HASAN KÜÇÜK

Sergen Yalçın’ın ayrılmasından sonra Anamur Belediyespor’da teknik direktörlük görevine getirilen ve 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak takımını 4. sıraya yükselten Ali Haydar Durusoy, “Adana 1954 ligde arayı açmış gibi gözüküyor ama daha oynanmamış 16 tane maç var. Futbolda her şey olabilir” dedi. Sosyal Medya üzerinden yayın yapan Spor Panorama programına katılan Durusoy, takımın başına Silifke maçı haftası ile geldiğini ve o maçta 2-1 mağlup olduklarını söyledi. Ondan sonra Adana Vefaspor’u ve deplasmanda  Antakya Belediyespor’u 2-0 yendiklerini hatırlatan  Durusoy, “İlk yarının bitmesine 3 tane maçımız var. 3 maçın 2 tanesini içeride oynayacağız. Bu hafta Araban Belediyespor’u ağırlayacağız. Grupta namağlup durumda. İkinci sırada iyi bir takım. Arkasından Samandağ Gençler Birliği deplasmanına gideceğiz. Adana Hadırlı Gücü ile de ilk yarıyı bitireceğiz” dedi.

 

“BÜTÜN MAÇLARIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Bütün maçları kazanmak istediklerini anlatan Durusoy, “Herkesin gönlünden mutlaka o geçiyor. Futbolun bütün paydaşlarına saygılıyız. Öncelikle fair playin ve centilmenliğin ön planla olmasına istiyoruz. Futbolcularıma her zaman hakem ile rakip ile uğraşmayın. İşimize odaklanalım. İşimizi düzgün yapalım. Mutlaka bunun sonucu yansıyacaktır. Dürüst, çalışkan insanların mutlaka Allah’ın da yardımı ile başarılı olacağını düşünen insanlardanım. Felsefemiz bu. Herkese son derece saygılıyız. Sahamıza gelen herkese hoş geldin deriz. Hocanın ve futbolcuların ellerini sıkarım. Maçın sonucu ne olursa olsun bizim için öncelik bu” dedi.

Gruplarında Adana 1954’ün arayı açmış gibi gözüktüğünü ancak daha oynanmamış 16 maçın bulunduğunu anlatan Durusoy, “Futbolda her şey olabilir. Lider ile Silifke arasında 7, bizim ile 9 puan var. 2 maç berabere 1 maç mağlubiyet olsa bile sıkıntı yaşanabilecek bir durum. 3 puanlı sistemde her şeyin olabileceği bir durum” şeklinde konuştu.

 

 

“SAÇMA STATÜDE KULÜPLERİN CANI YANIYOR”

Önceliklerinin kendi maçlarımızı kazanmak olduğunu ifade eden Durusoy, “Ondan sonra bulunduğumuz konuma bir bakalım ne durumdayız. BAL liginin statüsünü biliyorsunuz. İl takımları arasında bir rekabet var. Düşmeme olayı var. Biz birinci bitirdik diyelim ikinci sıradaki Silifke play-off oynuyor. Homurlu 3. olsa küme düşüyor. Saçma sapan bir statüde maalesef kulüplerin çok canı yanıyor. Bazı kulüpler o kadar çok para harcıyor ki ikinci bitirip küme düştükleri oluyor. Bunları yaşadık. Geçmişte Silifke ile birlikte birçok kulüp bu durumu yaşadı. Biz öncelikle kendi maçlarımızı kazanıp rakiplerimiz durumuna daha sonra bakmak istiyoruz. Anamur Belediyespor olarak futbolun doğrularını sahada nasıl yapabiliriz diye onun peşindeyiz. Sıkıntımız yok. Oyuncularımızın istekli olması önemli iyi çalışıyoruz. Tek sıkıntımız sahamızın zemini, onunda ihalesi yapıldı. Anamur’da spor adına güzel şeyler yapılıyor” ifadelerini kullandı.