“41 mahalle ayrıcalıklara sahip olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“41 mahalle ayrıcalıklara sahip olacak”

Toroslar Belediye Meclisi daha önce köy iken mahalleye dönüştürülen 41 yerleşim biriminin kırsal mahalle statüsüne alınması teklifini Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine gönderdi. Kırsal mahalle statüsüne alınan bölgeler başta su faturaları ve emlak vergileri olmak üzere bazı ayırıcılıklara sahip olacak.

“41 mahalle ayrıcalıklara sahip olacak”


AKP Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan Toroslar’da bulunan 41 mahallenin kırsal mahalle statüsüne alınması teklifinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini duyurdu. Toroslar Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP’li üyelerin çoğunluğu ile kabul edilen teklifin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde de onaylanması halinde 41 mahalle indirimli hizmetlerden faydalanacak.

 

Mahallelerin kırsal mahalle statüsüne alınması halinde başta ticari, sınaî ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için Emlak Vergisinin yüzde 50 indirimli uygulanacağı söylendi.  İçme ve kullanma suları için alınacak ücretin, işyerleri için en düşük tarifenin yüzde 50’sini, konutlar için ise belirlenen en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirleneceği ifade edildi. Ayrıca belirlenen mahallelerdeki bina, arsa ve arazi sahiplerinin emlak vergisinden yararlanacağı belirtildi.

 

 

Köyken mahalle statüsüne kavuşan teklifteki 41 mahalle ise şu şekilde:

“Aladağ, Alanyalı, Arslanköy, Ayvagediği, Bekiralanı, Buluklu, Çağlarca, Çamlıdere, Çandır, Çelebili, Çopurlu, Dalakderesi, Darısekisi, Değirmendere, Değnek, Doruklu, Düğdüören, Evrenli, Gözne, Güzelyayla, Hamzabeyli, Horozlu, Işıktepe, Karaisalı, Üseli, Kaşlı, Kavaklıpınar, Kayrakkeşlik, Kepirli, Kerimler, Kızılkaya, Korucular, Kurudere, Musalı, Resulköy, Sadiye, Soğucak, Şahinpınarı, Tırtar, Yavca, Yeniköy ve Yüksekoluk”  (Haber Merkezi)