Mecliste cami tartışması | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste cami tartışması

Tarsus Belediye Meclisinde belediyenin yaptırdığı camilere Müftülük tarafından imam atanmamasıyla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Mecliste cami tartışması


AKP’li meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu, Tarsus Müftülüğünün, belediyenin yaptığı camilerle ilgili devir istediğini ancak o devrin mülkiyet devri olmadığını, idari devir talebi olduğunu ileri sürdü.

Meclis üyesinin bu sözlerine sinirlenen Başkan Bozdoğan, müftülükle yapılan görüşmelerin ayrıntılarını anlatması için başkan yardımcısı Ali Dinsever’e söz verdi.

Dinsever de, “Müftünün meramını aşan bir söz kullandım deyip kamuoyuna bir açıklama yapmasını beklerdim maalesef yapmadı. İl Müftüsünü de bu işe dahil etti. Kim bilgilendirdi nasıl bilgilendirdi bilmiyorum. Protokol devri için asla gelmediler bize. Camilerin devri için resmi yazı yazıldı. Bu konu tekrar tekrar gündeme gelip kutsallarımız üzerine sanki bir lekeymiş gibi yorumlanmasını istemiyorum. Olayın gerçeği bu bahsettiğiniz gibi asla bir protokol yapılmadı ve öyle bir teklif gelmedi” dedi.

Başkan Haluk Bozdoğan da “Biz neden camilerin planlamayla ilgili sorunu olmazsa devretmeyelim? Yanlış şeyler çıkmasın ama yalan obezitesine kapılmış insanlar ya da pinoyko gibi burunları uzamış insanların ortaya çıkıp çıkıp halka aldatmalarını, onları algı yönetimiyle acil eylem, farkındalık yaratmalarını asla hazmetmiyorum. Bu yapılmaz. Eğer belgeniz varsa belgeniz ile konuşun. Belgesizse konuşmayın” dedi.

 

CHP’Lİ ÜYEYLE CHP’Lİ BAŞKAN TARTIŞTI

 

Meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Ali Uyan ile CHP’li Başkan Haluk Bozdoğan arasında da tartışma yaşandı.

Tarsus’un il olması için yürütülen kampanyayla ilgili bilgi veren Bozdoğan, Tarsus’un bazı siyasilerce cezalandırılmak istendiğini söyledi.

Bozdoğan, partilerin grup kararı alarak bazı oylamalara katılmasını eleştirince CHP’li Ali Uyan’dan “Parti suçu işliyorsun” tepkisi geldi.

Bozdoğan da “Ben ne dediğimi biliyorum” diye yanıt verdi. İkili arasındaki kısa süreli sözlü tartışma diğer meclis üyelerinin de söz almasıyla sona erdi. (Haber Merkezi)