ÇBK İtalya’da galibiyet peşinde | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK İtalya’da galibiyet peşinde

Euroleague Women 2022-2023 B Grubu 5. maçında Perşembe günü Beretta Famila Schio ile karşılaşacak ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi yarın İtalya’ya gidecek.

ÇBK İtalya’da galibiyet peşinde


HASAN KÜÇÜK

 

Hafta sonu oynanan ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 9. Hafta karşılaşmasında Beşiktaş’ı 92- 87 yenerek liderliğini sürdüren Çukurova Basketbol Kulubü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Women 2022-2023 B Grubu 5. maçında yarın İtalyan ekibi Beretta Famila Schio ile karşılaşacak. Turuncu lacivertliler ligdeki başarılı grafiğini Avrupa’da da sürdürme peşinde. Euroleague Women’da oynadığı 4 karşılaşmadan 2’sini kazanan 2’sini ise kaybederek 6 puan ile 4. sıraya yer alan ÇBK, 7 puan ile liderliği paylaşan 4 takım arasında yer alan Beretta Famila Schio’yu yenerek play-off’larda iyi bir sıralamada yer almak istiyor. Sezon başında anlaştığı Chelsea Gray’ın takıma katılması ile kadrosunu güçlendiren ÇBK, Famila Schio maçı için Baş Antrenör Emre Vatansever öncülüğünde yaptığı çalışmaları tamamladı. Oyuncular yarın İtalya’ya gidecek. Yarın Palazzetto Livio Romare Salonunda yapılacak karşılaşma Türkiye saati ile 21.30’da başlayacak. Baş Antrenör Emre Vatansever Famila Schio maçının zor olacağını söyledi. İtalyan ekibinin grubun iyi takımlarından bir tanesi olduğunu anlatan Vatansever, “3 galibiyet 1 mağlubiyetleri var. İyi pozisyondalar. Schio ile 4 takım aynı puanda. İyi bir takım. Kendi sahalarında maç kaybetmediler. Grubun iyi takımlarından Avenida’yı kendi sahalarında 7 sayı farkla yendiler. Hazırlıklarımızı tamamladık. Yarın yola çıkıyoruz. Sakat oyuncumuz yok tam kadro İtalya’ya gideceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“CHELSEA ÇBK’YA GÜÇ KATTI”

Chelsea Gray’ın takıma güç kattığını anlatan Vatansever, “9 asist 27 sayı ile Beşiktaş maçının önemli oyuncularından biri oldu. Avrupa’da bize çok büyük katkısı olacak. Uzun zamandır oyun kurucu pozisyonunda zorlanıyorduk şu an tamamen o sıkıntımızı çözmüş gibi gözüküyoruz. kazanarak üst sıralara tırmanma hedefindeyiz” diye konuştu. Avrupa’da şanslarının bulunduğunu vurgulayan Vatansever, “Grubun önemli iki takımından biri ile oynayacağız. Play off’larda iyi sıralarda yer almak için bunları kazanmamız lazım” dedi.