Bu kokoreç damak çatlatır | Güney Gazetesi Mersin

Bu kokoreç damak çatlatır

Hüseyin Gozkemal, yaklaşık 20 yıldır Uray Caddesinde kokoreççilik yapıyor. Lezzeti kulaktan kulağa yayılan Hüseyin Usta’nın kokoreçlerini duyanlar kokoreç yemek için Uray Caddesine geliyor.

Bu kokoreç damak çatlatır


ELVAN KONUK

 

Uray Caddesinden geçerseniz, bir biriket duvarın önünde sabitlenmiş kokoreç tezgahı, birkaç tane tabure görürsünüz. O tezgah yaklaşık 20 yıldır aynı yerdedir. Mersinlilerin, yolu Mersin’e düşenlerin “Bir kokoreç yiyelim” dediğinde uğrayacağı ilk yerlerden biridir o tezgah.

Ailesinden gelen kasaplık mesleğinin getirdiği el yatkınlığıyla kokoreç işine başlayan Hüseyin Gozkemal, Uray Caddesinin etrafındaki sokakların eğlence mekanlarıyla dolu olduğu zamanlarda tezgahını açmış. Zamanla caddenin etrafı ıssızlaşmış, mekanlar el değiştirmiş ama Hüseyin Usta’nın yeri de kokorecinin tadı da değişmemiş.

Kokorecin daha çok gece tercih edilen bir yemek olduğunu söyleyen Hüseyin Usta, “Öncelikle evime yakın olduğu için bu sokakta kokoreç satmaya başladım. Bu sokağı tercih etmemin bir başka nedeni iste eğlence mekânlarının yakınında olması. Zamanla müşteri kitlem oluştukça burada başladığım işime devam ettim” dedi.

“BİZİM KOKORECİMİZDE KOKU OLMAZ”

 

Kokoreç hazırlarken hijyene çok önem verdiklerini söyleyen Hüseyin Usta, misafirlerin gönül rahatlığıyla kokoreç yiyebileceğini söyledi.  

Kokoreci temizlerken çok dikkat ettiklerini söyleyen Hüseyin Usta, “Her şeyden önce temiz olması lazım, biz kokoreci temizlemek için çok uğraşıyoruz. Bazı yerlerde kokoreç yediğin zaman koku gelir ama biz kokoreci pişirmeden de gönül rahatlığı ile müşterilerimize koklatabiliriz. Koku falan olmaz” ifadelerini kullandı.

 

“YILLARDIR BAHARATÇIMI, KÖMÜRCÜMÜ DEĞİŞTİRMİYORUM”

 

Lezzetli bir kokoreç için baharat dengesi ve kalitesinin önemli olduğunu dile getiren Hüseyin Usta, yıllardır malzeme aldığı yerleri değiştirmediğini söyledi.  İşin sırrının kaliteli ürün kullanımı olduğunu belirten Hüseyin Usta, “Yıllardır baharatçımı, ekmekçimi ve kömürcümü değiştirmiyorum. Baharatların kaliteli olması lezzetli bir kokoreç için çok önemli. Baharatlarımı Kör Yusuf’tan alıyorum. Ucuza kaçmıyorum” diye konuştu.

“BU LEZZETİ ALAN BIRAKAMAZ”

 

30 liraya sattığı yarım ekmek kokoreci yılbaşından son 35 lira yapacağını söyleyen Hüseyin Usta, birçok yerde 70 liraya kadar fiyatların değiştiği belirtti. Çarşı esnafı olduğu için fiyat belirlerken oturmuş müşteri kitlesine göre hareket ettiğini söyleyen Hüseyin Usta, “Şehir dışından ve uzak ilçelerden gelen müşterilerim var. Hem başkalarının önerisi ile gelen var hem de daha önce gelip tesadüfen tadan ve gelmeye devam edenler var. Lezzeti aldıktan sonra bırakamıyorlar. Damak tadına güvenen ve lezzeti arayan herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.