100 yıllık kulübe yönetici bulunamıyor | Güney Gazetesi Mersin

100 yıllık kulübe yönetici bulunamıyor

100 yıllık kulübe yönetici bulunamıyor


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta bulunan ve maddi olarak zor günler geçiren Cumhuriyet ile yaşıt Tarsus İdman Yurdu’na yönetici bulunamıyor. Bugün ya da çoğunluk sağlanamadığı takdirde 13 Aralık’ta yapılacak olağan üstü kongre öncesi yönetime talip olan kimse çıkmadı.  

Geçen sezon şampiyonluğu penaltılarla kaçıran ve bu yıl TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu maddi ve yönetim olarak zor günler geçiriyor. Geçen yıl alınan kötü sonuçların ardından sık sık teknik direktör değiştiren ve Kulüp Başkan Şahin Kırbıyık’ın istifasının ardından ise yükseldiği play-off’ta penaltı atışları ile şampiyonluğu kaçıran sarı lacivertli ekipte bu yıl tehlike çanları çalıyor. TİY bu yıl yönetim krizinden bir türlü kurtulamadı. Ali İlk başkanlığında gidilen olağan üstü genel kurulda görevi devralan Hakan Yıldırım ve ekibi 1 ay geçmeden yeniden olağan üstü genel kurul kararı aldı.

 

 

 

 

“PARASINI ALAMAYAN FUTBOLCULAR BİR BİR TERKEDİYOR”

Seçilen yeni yönetim ise görev dağılımı bile yapamadı. Kayyum atanması endişesi ile bir yönetim oluşturularak başkanlığa Avukat Duran Çalışır getirildi. Borç içinde bulunan ve Teknik Direktör Serdar Bozkurt ve bazı futbolcuların terk ettiği, elektriği kesilen TİY bugün veya 13 Aralık’ta yeniden olağan üstü kongreye gidecek. Kayyum atanmasın diye elini taşın altına koyarak başkanlık görevini üstlendiğini ifade eden Avukat Duran Çalışır, bugün yapılacak ilk kongrede çoğunluk sağlanmasını beklemediklerini söyledi. Çoğunluk sağlanma şartı olmayan ikinci kongrenin 13 Ocak’ta yapılacağını anlatan Çalışır,”Şu ana kadar adayım diyen bir kişi çıkmadı. Kimse ilgilenmiyor ve oralı olmuyor. Kim aday olmak istiyorsa önünü açıyoruz. Gelsin aday olsun” dedi.

“KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR”

Kendisinin aday olmadığını, kulübe kayyum atanmasın diye elini taşın altına koyduğunu anlatan Çalışır şunları söyledi: “100 yıllık Cumhuriyet ile yaşıt kulüp sahipsiz bir durumda. Takımda büyük sıkıntı yaşanıyor ve kimse sahip çıkmıyor. Buradan Tarsuslu işadamlarına, sivil toplum örgütlerine ve Tarsus halkına sesleniyorum. Gelin bu kulübe sahip çıkın. 100 yıllık kulübümüze yazık olmasın. TİY’i sevenler bu takıma sahip çıkmalı” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“ELEKTRİK ÜCRETİ HALA ÖDENEMEDİ”

Öte yandan Çalışır, borcu ödenmediği için kesilen ve ek süre verilerek tekrar açılan elektrik ücretini hala ödeyemediklerini ifade ederek, “Verilen süre bugün dolacak. 54 bin TL’nin ödenmesi gerekiyor. Parayı hala bulamadık” diye konuştu.