“Kadınların temsili yetersiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadınların temsili yetersiz”

KA.DER Mersin Şubesi tarafından 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 88. Yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan KA.DER Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, kadınların mecliste eşit temsil edilmediğine dikkat çekti. Kadınların temsilin yetersiz olduğunu söyleyen Dinçer, siyasette eşit temsil için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

“Kadınların temsili yetersiz”


MAYSA DERYAYEVA

 

KA.DER Mersin Şube Başkanı Figen Türkoğlu Kutluay, kadınların siyasette eşit temsili için mücadele verdiklerini belirterek, önümüzdeki seçimlerde her ilden kadın aday ve milletvekili çıkması için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Kutluay, kadınların mecliste temsil oranın yüzde 17,2 olduğunu ve bu oranın oldukça düşük bir oran olduğunu söyledi.

 

 

 

 

“Olmadı Türkiye” kampanyası hakkında bilgi veren Kutluay, “KA.DER hem kamuoyunda hem de siyasi partilerdeki karar vericiler üzerinde baskı kurmak amacıyla yeni bir kampanyasına başladı. Kampanya öncelikle adı geçen illerdeki siyasi parti yöneticilerini ve ardından partilerin genel merkezlerindeki karar vericileri, ardından da seçmenleri hedefliyor. “Olmadı” başlığıyla açık hava medyasına taşınan afiş ve billboardların ilk adımını kadın milletvekili çıkarmayan illere özel olarak hazırlayan KA.DER Genel Merkezi 2 Aralık 2022 Cuma günü yaptığı lansman toplantısıyla Türkiye’ye yayılan tanıtım çalışmalarına da başladı” dedi.