ÇBK zor kazandı: 77-75 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK zor kazandı: 77-75

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Çankaya Üniversitesi karşısında şaşırtan bir oyun sergileyerek rahat kazanabileceği maçı 2 sayılık farkla aldı.

ÇBK zor kazandı: 77-75


HASAN KÜÇÜK

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi 8. Hafta karşılaşmasında Çankaya Üniversitesi’ni ağırladı. Mersin Servet Tazegül Spor Solunu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip parkeye Asena Yalçın, Sinem Ataş, Tıffany Hayes, Monika Grigalauskyte, Othere Theresa Jones 5’lisi ile çıktı.

Turuncu lacivertli ekip ÇBK, karşılaşmanın ilk dakikalarında 2’lik sayılarla 4 -0 öne geçti. Daha sonra iki ekipte bir süre sayı üretemezken konuk ekip 3 sayılık atış ile durumu 4-3 yaptı. Ribauntları değerlendiren ve hücumda etkisini artıran ÇBK durumu 11-3’e getirdi. ÇBK karşılaşmanın ilk çeyreğinin bitmesine 3 dakikadan daha az bir zaman kala farkı çift haneye çıkararak 15-5 yaptı. Mersin ekibi karşılaşmanın ilk çeyreğini 10 sayı farkla 22-11 önde kapadı.

 

 

 

 

16 SAYIYA ÇIKAN FARKI KORUYAMADI

İkinci çeyreğe etkili başlayan yine Mersin ekibi oldu. Farkı açan ÇBK devrenin bitmesine 5 dakikadan az bir süre kala durumu 35-19 yaptı.  Ancak bu süreden sonra Mersin ekibi sayı üretemedi. ÇBK’nın zorlanmasına fırsat bilen Çankaya Üniversitesi bulduğu sayılarla aradaki farkı 10’a indirdi. Mersin ekibinin toparlanamaması üzerine konuk ekip devrenin bitmesine 50 saniye kala aradaki farkı tek haneye düşürerek 39-31 yaptı. Hücumda etkisini artıran Ankara ekibi aradaki farkı daha kapattı. Karşılaşmanın ilk yarısı ÇBK’nın 41-37 üstünlüğü ile sona erdi.

 

ETKİLİ BAŞLADI AMA KORUYAMADI

3. çeyrekte ilk sayıyı bulan ÇBK’ye konuk ekip 3’lük atışla karşılık verdi. Ancak hücumda etkisini artıran ribauntları değerlendiren ÇBK üçüncü çeyreğin ilk 2 dakikasında farkı yine çift haneye taşıyarak durumu 50-40 yaptı. Konuk ekip farkı teke düşürse de oyunda etkisi artıran ÇBK 3’ncü çeyreğin bitmesine 4 dakika kala farkı 14 sayıya çıkararak durumu 59-45’e getirdi. Bundan sonra ÇBK’nın ribauntlarda ve hücumda etkili olamaması üzerine Çankaya bulduğu sayılarla farkı 5’i indirdi. Karşılaşmanın 3. çeyreğini ÇBK 66-61 önde bitirdi.

Son çeyreğe etkili başlayan yine ÇBK oldu. Farkı açan ÇBK karşılaşmanın bitmesine 4 dakika kala farkı 11 sayıya çıkararak durumu 76-65’e getirdi.  Bundan sonra ev sahibi ekibin zorlanması ve sayı üretememesi üzerine karşılaşmanın bitmesine 2 dakika kala Başkent ekibi aradaki farkı 2’ye indirerek durumu 76-74 yaptı. Karşılaşma 77-75  ev sahibi ÇBK’nın üstünlüğü ile sona erdi. ÇBK liderliğini korudu.