“Seçmen ithal ediliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Seçmen ithal ediliyor”

Mezitli’de 62 ülkeden seçmen olduğunu söyleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçmen ithal ettiğini söyledi. Seçmenlerle ilgili araştırmaları paylaşan Başarır, “Bu durum açıkça bir seçmen ithalidir. O yüzden gelin buna izin vermeyin diyoruz” dedi.

“Seçmen ithal ediliyor”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mezitli İlçe Başkanlığı’nın seçmen listesine ilişkin yapmış olduğu araştırmaları kamuoyuyla paylaştı. Mezitli’de toplam seçmen sayısının 153 bin 677 olduğunu söyleyen Başarır, bu seçmen sayısının 5 bin 574’ünğn yabancılardan oluştuğunu ve 10 binden fazla yabancının Türk vatandaşı yapıldığını belirtti.

“SİSTEMATİK OLARAK YABANCILARA VATANDAŞLIK VERİLİYOR”

 

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer başkanlığında seçmen listesine ilişkin bir çalışma yapıldığını ifade eden CHP’li Başarır, “Yapılan çalışma Mersin’de ne kadar yabancı seçmen olduğunu ortaya koymuş durumda. Çıkan sonuçlar ürpertici ve dehşet verici. Mersin’de 400 binin üzerinde yabancı yaşadığını ve bunların başını Suriyelilerin, Iraklıların ve Ürdünlülerin çektiğini görüyoruz. Düzenli olarak, sistematik olarak bu ülke vatandaşlarına bizim ülkemizin vatandaşlığı veriliyor. Mersin’in Mezitli ilçesinin tüm seçmen sayısı 153 bin 677 ve yabancı seçmen sayısı 5 bin 574 kişi. Daha dramatik olan ise Mersin’in Mezitli ilçesinde 62 ülkeden seçmen var.” Dedi.

 

“BİRİ ÇIKIP BUNUN HESABINI VERMELİ”

 

Hiçbir yöneticinin, iktidarın topraklarına bu kötülüğü yapmaya hakkı olmadığını belirten Başarır, birinin bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Başarır, “Sayılara bakıldığında bu yabancı seçmen sayısının 3 bin 772 kişisi Suriyeli. Bu sayının yine 144 tanesi Iraklı, 150 tanesi Suudi Arabistan vatandaşı. Biri çıkıp bunun hesabını vermelidir. Bizim memleketimize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz? 5 bin civarı yabancı seçmen sayısı varken 10 binin üzerinde yabancıya da vatandaşlık verilmiş. Yani seçmen sayısının yüzde 4’ü kadar hemen hemen. İlçe başkanıma bu verileri ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. Türkiye, Mersin, Mezitli, Hatay bunu hak etmiyor” şeklinde konuştu.

“TÜRK ESNAF BULAMAZ OLDUK”

 

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de konuya ilişkin, “Esnaf ziyaretinde maalesef neredeyse Türk esnaf bulamaz olduk. Resmi olarak araştırmalarımız sonucunda Mezitli’nin 153 bin 677 seçmeni var. Bu seçmen sayısının 5 bin 574’ü yabancı seçmen. Toplamda 62 ülkeden seçmen var. Gayrı resmi olarak Mezitli’de 100 bine yakın Suriyeli var. Kendi memleketimizde yabancı olduk. Sitelerimizin bazılarında seçim olsa Suriyeliden başka bir başkan seçilmesinin imkanı yok. Mahalle muhtarı seçimi olsa maalesef muhtarlığı bile Türk vatandaşı kazanamayacak hale geldi” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)