“TİY tarihinin en kötü anındayız” | Güney Gazetesi Mersin

“TİY tarihinin en kötü anındayız”

Maddi ve yönetim olarak zor günler geçiren ve maça çıkaracak futbolcu bulmakta zorlandığını ifade eden Teknik Direktör Sinan Atım TİY tarihinin acı gerçeği “TİY tarihinin en kötü anındayız” sözleri ile açıkladı.

“TİY tarihinin en kötü anındayız”


 

HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sene şampiyonluğu penaltılarla kaçıran ve sezona şampiyonluk parolası ile başlayan TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu (TİY) 16. Hafta karşılaşmasında evinde Ankaraspor’a 1-2 yenildi. 16 hafta sonunda 9 beraberlik 3 galibiyet 4’te mağlubiyet alan sarı lacivertli ekip 18 puan ile ligin dibine yaklaştı. Maddi kriz sonrası Serdar Bozkurt’un takımdan ayrılmasının ardından Teknik Direktörlüğe getirilen alt yapı hocası Sinan Atım, kuruluşunun 100. Yılını kutlayan TİY’in zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek takıma sahip çıkmaları için Tarsuslu işadamlarına ve stk temsilcilerine çağrı yaptı.

 

“BU DURUMU HAK ETMİYOR”

TİY’in hak etmediği durumda olduğunu ifade eden Atım,“Umarım Aralık ayında yapılacak kongrede güçlü bir başkan güçlü bir yönetim gelir ve takımı bu dertten kurtarır. Gidişatımız hiç iyi değil. 5 futbolcu ayrıldı, eğer takıma sahip çıkılmazsa Bayburt maçına 3 futbolcu daha pes ediyor. Bayburt maçına gidecek takımdaki futbolcu sayısı 10 kişi. 11. adam yedek kaleci. 3 kişi daha pes ediyor. Orada 1 yedek kaleci ile 11’i bulabiliyoruz. Alt yapıdan 4-5 oyuncu götürmek zorunda kalacağız” dedi.

 

“MERSİN İDMAN YURDU’NUN DURUMUNA DÜŞEBİLİRİZ”

TİY tarihinin en kötü anında olduklarına anlatan Atım, “Umarım takımı kurtaracak kişiler sahip çıkar. Yoksa gidişat çok kötü. Takımımız, küme düşen Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Bursaspor’un  durumuna düşebilir. Tarsuslular bir an önce TİY’e el atmak zorunda. Oyuncular evlerine gidiyorlar bazen dönecek paraları bile olmuyor. Futbolcuları oyunsal anlamda takımda tutmaya çalışıyoruz. Zor şartlarda onları motive etmeye çalışıyorum.Oyuncularımız bu durumu sahaya yansıtmamaya çalışıyor ama nereye kadar” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜZERİMİZDE BİR ŞANSSIZLIK VAR”

TİY Teknik Direktörü Sinan Atım, evlerinde 2-1 kaybettikleri Ankaraspor maçı ile ilgili yaptığı değerlendirme de ise iyi başlayıp iyi oynadıkları karşılaşmada 8. Dakikada da golü bulduklarını söyledi.

Ondan sonra baskılı oyuna devam ederken 2. golü bulamadıklarını ifade eden Atım, “Daha sonra rakip üstümüze gelmeye başladı. O ara golü yedik. 1-1 oldu. İkinci yarının başında rakibin golü ile mağlup duruma düştük. Ondan sonra 3 tane karşı karşıya kalınan pozisyonları gole çeviremedik. Galip geleceğimiz karşılaşmada yediğimiz 2 golle mağlup ayrıldık. Takımın üzerinde sonuç olarak bir şanssızlık var. Yoksa futbol anlamında istek arzu üst safhada. Oyuncularımız karakterini ortaya koydu” şeklinde konuştu.

 

“11 KİŞİYİ ZOR BULDUK”

Futbolcuların maddi kriz nedeniyle takımdan ayrılması ve bazılarının da sakat olması nedeniyle oyunda hamle şanslarının olmadığını anlatan Atım şunları söyledi: “Kenarda 3 tane genç oyuncumuz vardı. Takımda yedek kaleci ile birlikte 15 kişi sahaya çıktık. 11 kişi yok. Bunların 5’i sakat diğer 5 oyuncu ayrıldı. Kulüpteki oyuncuların hiç biri sezon başından beri para alamamış durumda. Maçtan önce oyuncular nasıl olacak ne yapacağız diyerek dert yandılar. Bunun etkisi var”