“Kadına yönelik şiddet kabul edilemez” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadına yönelik şiddet kabul edilemez”

Mersin Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi., “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”, “Kadına El Kalmaz” dövizlerinin taşındığı yürüyüş sonrasında açıklamada bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kadına şiddet asla kabul edilemez, kadına el kalkamaz, kadına hürmet, sevgi, saygı gösterilir, kadına şiddet, bir insanlık sücudu. Aile içi ve kadına yönelik şiddet asla kabul etmediğimiz, etmeyeceğimiz bir durum” dedi.

“Kadına yönelik şiddet kabul edilemez”


MAYSA DERYAYEVA

 

Ulu Camii önünden başlayan yürüyüşe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AKP Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz katıldı.

 

 

 

Yürüyüş sonrasında açıklama yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kadına yönelik şiddetin asla kabullenebilinir olmadığını söyledi.  

Şiddete karşı bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade eden Pehlivan, “25 Kasım 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edildi. O günden bugüne kadar dünya genelinde ve Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kadına yönelik şiddete karşı bir duruş sergilenmektedir.  Biz de bu kapsamda ilimizde birtakım etkinlikler Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve ilgili kurum ve kuruluşların, sivil toplum teşkilatlarının katılımıyla planladık ve bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Aile içi ve kadına yönelik şiddet asla kabul etmediğimiz, etmeyeceğimiz bir durum. Millet olarak, toplum olarak bu konuda her platformda karşı bir duruş sergilemek, her şeyden önce insani ve vicdani bir sorumluluğumuz. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin, ilgili bakanlıklarımızın çeşitli çalışmaları, yasal düzenlemeleri söz konusu” dedi.

 

 

 

 

“ŞİDDETE KARŞI BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ VERİLİYOR”

 

Pehlivan, şiddete karşı bilinçlendirme eğitimi verildiğini belirterek, bu kapsamda Mersin genelinde 170 bin vatandaşın bu eğitimden yararlandığını ifade etti.

KADES uygulamasından bahseden Pehlivan, “Şiddeti uygulayan konumda olan erkeklere yönelik eğitim bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Ülke genelinde hedef 5 milyon kişiye ulaşmaktı ve bu kapsamda ilimizde hedef 110 bin olmakla birlikte bugün itibaren yaklaşık 170 bin vatandaşımıza eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Dokuz sosyal hizmetler merkezimizde kadın irtibat noktalarımız var. Bu noktalarımız 7/24 kadınlarımızın hizmetinde. Ayrıca şiddeti önleme merkezlerimiz var. Biri il merkezinde diğeri Silifke ilçemizde olmak üzere iki ŞÖNİM Türkiye’de bir ilde iki ŞÖNİM olan tek ili Mersin ilimiz ve bu merkezimiz yine aktif bir şekilde görev yapıyor.  İçişler Bakanlığımız geliştirmiş olduğu KADES uygulaması var. KADES’le artık milyonlarca vatandaşlarımıza, kadınlarımıza ulaşmış durumda daha çok vatandaşımızın bu programı kolaylıkla cep telefonuna indirebilir” diye konuştu.

 

 

 

 

“KADINA ŞİDDET, BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

 

Kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Pehlivan, konuşmasına şöyle devam etti;

“Bunun ötesinde bizim arzumuz, isteğimiz, çağrımız, sevgi medeniyeti olan, şefkat medeniyeti olan, dünyada bu yönüyle iz bırakmış olan bir milletin mensupları olarak, kadına yönelik şiddete sıfır toleransla yaklaşmak. Nitekim yaptığımız bütün bu çalışmaları devletimiz, hükümetimiz, bütün bakanlıklarımız kadına yönelik şiddete sıfır tolerans anlayışıyla hayata geçiriyor. Bizim milletimize de bu yakışıyor. Bizim memleketimize, bizim insanımıza böylesi bir medeniyetin temsilcisi olan bizlere, kadına veya aile içinde şiddete kesinlikle taviz verilmemesi yakışıyor. O yüzden diyoruz ki kadına şiddet asla kabul edilemez, kadına el kalkamaz, kadına hürmet, sevgi, saygı gösterilir, kadına şiddet, bir insanlık suçudur. Bu konuda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sıkı takip, çalışma, bilinçlendirme, eğitim faaliyetleri devam edecektir. Hedef hiç olmamasıdır. Sıfır toleransla kadına yönelik şiddeti sıfırlamaktır. Bu uğurda da kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, toplumumuzun her kesimini, herkesi bu hassasiyet sürdürülen mücadeleye ortak olmaya bir kere daha bu vesile ile davet ediyoruz. Şiddetin olmadığı, aile içi şiddetin olmadığı, kadına yönelik şiddetin olmadığı günler temennisiyle, bugün burada bulunan bütün hanımefendileri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde artık bu bahsetmekten bile hicap duyduğumuz bu şiddet vakalarının olmadığı günler temenni ediyorum.”