Tarsus İdman Yurdu’nda zor günler | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus İdman Yurdu’nda zor günler

Maddi ve yönetim olarak zor günler geçiren sarı lacivertli ekibin tesisinin elektriiği borcu ödenmediği için kesildi

Tarsus İdman Yurdu’nda  zor günler


 

HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sene Süper Toto 1. Lige çıkmayı penaltı ile kaçıran bu sezon ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Tarsus İdman Yurdu (TİY) yönetim ve maddi açıdan zor günler geçiriyor. Art arda gerçekleştirilen olağanüstü kongrelerin ardından 6 ve 13 Aralık’ta yeniden olağanüstü kongre kararının alındığı takımda geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Serdar Bozkurt görevden ayrılmıştı. Ligin 15. Haftasına 9 beraberlik, 3 mağlubiyet ve 3 galibiyet ile 13. sırada giren Tarsus İdman Yurdu’nun şimdi de yaklaşık 300 bin TL tutarındaki 3 aylık faturası ödenmediği için tesislerinin elektrikleri kesildi. Kesilen elektrik bazı siyasilerin araya girmesi ile yeniden verildi.

 

 

 

 

TİY’in olağanüstü kongreye kadar başkanlığına getirilen Avukat Duran Çalışır, Güney Gazetesine yaptığı açıklamada, maddi açıdan çok zor durumda olduklarını belirterek 3 aydır ödenmeyen ve ortalama 100 bin TL olan borç nedeniyle en son tesislerin elektriklerinin kesildiğini söyledi.

Önceki gün Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın yardımları ile bir miktar para geldiğini ifade eden Başkan Çalışır, “Elimizde 2 seçenek vardı ya elektrik parasını yatıracaktık ya da personelin maaşını verecektik. Personel 3 aydır maaş almıyor. Hayat zor, bu insanlar asgari ücretle çalışıyor. Aileleri ve  çocukları var. Bu arkadaşların bir maaşlarını ödeyelim dedik. Onların parasını yatırdık. O sırada elektrikleri kesmişler. Haberimiz yok. Haber verip süre isteseler bunu halledebilirdik. Burası bir kişinin değil şehrin takımı. Tarsus İdman Yurdu sahipsiz durumda. Belediye Başkanı Haluk Bey elinden geldiği kadar yardımcı oluyor ama yetmiyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“TİY İÇİN DİLENCİLİĞE ÇIKTIM”

 

TİY’in maddi olarak çok zor durumda olduğunu anlatan TİY Kulüp Başkanı Duran Çalışır, “Ben yönetimden ayrılmak istedim ama herkes istifa ederse kayyum atanır dediler. Sorumluluk aldık. Elimizi taşın altına koyduk. Yönetim oluşturduk ve kongre kararı aldık. Şu an zor durumdayız. Deplasmana giderken para bulamıyoruz. Tarsus İdman Yurdu’nun içinde bulunduğu durumdan kurtulması için iş adamlarını aradık, siyasi parti ilçe başkanları ile görüştük. Burası şehrin takımı siyaset olmaz dedik. Herkes bakarız dedi ama dönüş yapmadılar. Resmen ben dilenciliğe çıktım. Ben avukatım kendi alacağı için bile kimseye yalvarmadım ama Tarsus İdman Yurdu için resmen yalvarıyorum. Küçük bir destek verin bir el atın diyorum. Dünya kadar iş adamı var burada. El atsalar biraz destek olsalar inanın bu kulüp düzlüğe çıkar. Tarsuslu işadamlarımız, kaymakamımız bürokratlarımız lütfen bize destek olsunlar. El satsınlar. Destek olsunlar” diye konuştu.

Takımın küme düşme tehlikesi bulunduğunu anlatan Çalışır, “Bu takıma destek verilse bu takım şampiyon olur. Ligin en iyi takımıyız. Erokspor maçına santraforsuz çıktık. Hakemin olmayan bir penaltıyı vermesi ile maçı kaybettik. Şanlıurfaspor’a ve Amedspor’a top oynatmadık” dedi.