Süperde namağlup lider: Erdemli Belediyespor | Güney Gazetesi Mersin

Süperde namağlup lider: Erdemli Belediyespor

Süperde namağlup lider: Erdemli Belediyespor


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Mehmet Sor Süper Amatör Lig B Grubunda Erdemli Belediyespor oynanan 9 maçta 6 galibiyet 3 beraberlikle devreyi 21 puan ile namağlup olarak lider bitirdi. Erdemli Belediyespor Teknik Direktörü Sadullah Çoşar, bu sezon sonu hedeflerinin Bölgesel Amatör Lige (BAL) çıkmak olduğunu söyledi.

 

 

 

 

“GENÇLERLE TECRÜBELİLERİ KARMA YAPTIM”

 

Erdemli Belediyespor Teknik Direktörü Sadullah Çoşar, Güney Gazetesine yaptığı açıklamada, son 5 yıldır Erdemli Belediyespor’un altı yapısında antrenörlük yaptığını hatırlattı. Sezon Başında Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun kendisini A takımının başına getirdiğini ifada eden Coşar, “Alt yapıdan 10 tane 2003-2004-2005 doğumlu oyuncuyu A takıma aldım.  BAL’dan geçen sene 3 tane topçumuz kalmıştı, 3 tane Ankara BAL liginden oyuncu aldık.  3 tane Tarsus’tan aldık Böyle 10 tane futbolcu topladık. Gençlerle tecrübelileri bir karma yaptım. Öyle sezona başladık” dedi.

Zorlu geçen ilk 3 maçta yenilmeyerek 1 galibiyet ve 2 beraberlik ile 5 puan topladıklarını anlatan Coşar, “Ondan sonra takım yavaş yavaş oturmaya başladı ve seri galibiyetler arka arkaya gelmeye başladı. Şu anda ilk yarıyı namağlup olarak 21 puan ile lider bitirdik” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ BAL”

 

Sezon sonu hedeflerinin BAL’a çıkmak olduğunu anlatan Coşar, “Şu anki hedefimiz öncelikli olarak play-off oynamak. Maç maç gidiyoruz. Devre arasında 3-4 tane oyuncu takviyesi yapacağım. Playoff’tan sonra ise BAL’a çıkmayı hedefliyoruz. Süper Amatörde 2 grup var. Her gruptan 3 takım play-off’a çıkacak. Bu 6 takım 10 maç oynayacak. Bu 10 maçta birinci takım direk BAL’a çıkacak. İkinci takımda BAL’dan gelen ikinci takım ile ektra play-off oynayacak. Yenen BAL’a devam edecek” diye konuştu.

 

“ERDEMLİ SEYİRCİSİ MAÇLARA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR”

 

Erdemli’de Süper Amatör Ligde oynayan 4 takımın bulunduğunu anımsatan Coşar şunları söyledi:

“Biz bu maçları hep Erdemli derbisi olarak adlandırıyoruz. Maçlar çekişmeli ve birazda sert geçiyor. Biz Erdemli takımları ile 3 maç oynadık. 2 galibiyet 1 beraberliğimiz var. Erdemli takımlarına da yenilmedik. 7 puan çıkardık. Tarsus’tan 3 takım var. Onlardan da 7 puan çıkardık. Bu sene Süper Amatör güzel ve heyecanlı geçiyor. Erdemli seyircisi maçlara büyük ilgi gösteriyor. Cumartesi olsa bile gelmeye çalışıyorlar. Zaten pazar günleri tribünler dolup taşıyor. Güzel gidiyoruz. Hedefimiz BAL ligi”