Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunum töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Kültür Merkezindeki kutlama programı ile devam etti.

Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı


MAYSA DERYAYEVA

 

Kültür merkezinde yapılan törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, emekli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Genç öğretmenler adına törende konuşan öğretmen Fetih Küçük, öğretmenlik mesleğinin kutsal meslek olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

Öğretmenlerin her zaman sorun değil çözüm odaklı olduğunu belirten öğretmen Küçük, “Bugün mesleğimin üçüncü yılına girerken bir grup genç meslektaşlarımın adına sizlerin huzurunda olmanın beni ne kadar heyecanlandırdığı ve gururlandırdığını söylemek istiyorum. Modern eğitim modelinde öğretmen her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olmalıdır. Olmazların, yokların, imkansızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanları yetiştirmeyi kendine vazgeçilmez hedef olarak görmelidir. Öğretmen öğrencilerini ayrı ayrı birey olarak görür değer verir. Her bir öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma kazandırması gereken cevher olduğu bir bilinciyle yaklaşmalı. Öğrencilerin kalplerini kazanmak adına onlara bir şeyler öğrenmek adına her fırsatı değerlendirir.  Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygılıyla eğiliyor, üzerimde emeği bulunan öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bütün meslektaşlarımın Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

 

 

 

 

“43 YILLIK MESLEK HAYATIMDA UNUTAMAYACAĞIM ANILAR OLDU”

 

Bu yıl emekli olan öğretmen Mehmet Nazım Altınay, 43 yıllık meslek hayatında unutmayacak anılar biriktirdiğini söyledi.

Öğretmenlik mesleğini genç meslektaşlarına devretmenin gururunu yaşadığını ifade eden Altınay, “43 yıllık meslek hayatımın en zor görevi belli ki bu olsa gerek. 24 Kasım Öğretmenler Gününde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak. Başta ebediyette göç etmiş Baş Öğretmen Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevdeki ve emekli olan meslektaşlarımın, mesleğe yeni atanan genç öğretmenlerin ve tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum. Bir öğretmen için emekliye ayrılmak dünyanın bütün çiçeklerinden kopmuş, bütün güzellikleri görememek demektir. Hiç silinmeyecek anılar, sevdalar taşıyarak bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum” şekilde konuştu.

 

 

 

“BİR ŞEYLER ÖĞRETMEYİ BAŞARDIĞIM ÖĞRENCİLERİM GURURUMDUR”

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenleri kutlayarak, “Mesleğini 32 yıldır icra eden kardeşiniz olarak, 32 yıldır vatanımın bütün çocukları benim evladım, bir şeyler öğretmeyi başardığım öğrencim gururum, başarılarına tank olduğumu her öğrencim sevinç gözyaşım, kederine ortak olduğum her öğrencim yüreğimde sızı, tüm meslektaşlarım kardeşim, ben 32 yıldır bir gün bile bıkmadan, usanmadan  öğrencilerimin gözünün içine baktığımda içim titreyerek, gururla yapıyorum mesleğimi. Hedefimiz Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözündeki görevimizi en iyi şekilde gerçekleştirmektir. Bütün bu duygularla Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ev minnetle yad ediyor, tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

 

 

 

“ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ”

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Yorulmadan aynı heyecanla öğrencilerini aydınlatmaya çalışan öğretmenlere müteşekkiliz. Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu hizmetlerin pahası biçilmez hizmetler olup, öğretmenlerimize her daim teşekkür borçluyuz. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum ve Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyette intikal eden tüm öğretmenlerimizi anarken, hayata olan öğretmenlerimize şükran duygularımı ifade ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Törende Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından bu yıl emekliliğe ayrılan öğretmenler Günay Gülay Arslan, Mehmet Satır, Megdub Dönertaş, Ahmet Fındık, Mehmet Nazım Altınay, Abdullah Sakar, Ferime Alanya, Mehmet Akın ve Seher Düzgün’e hizmet şeref belgesi takdim edildi.