Mecliste su savaşı! | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste su savaşı!

Cumhur İttifakı, su fiyatlarına TEFE-TÜFE farkı dışında zam yapılmamasını önerdi. CHP’li Başkan Vahap Seçer, “Siz bize yaptığınız bu çağrıyı hükümete yapın. Onlar indirim yapsın, biz de aynı anda indirim yapalım. Ama onlar ha bire bindirince biz de kalıyoruz böyle” dedi. MESKİ’nin su fiyatlarında yüzde 25 artış teklifi reddedildi.

Mecliste su savaşı!


ABİDİN YAĞMUR

 

MESKİ Genel Kurulunda Cumhur İttifakı grubu ile CHP grubu arasında “su zammı” tartışması vardı. Cumhur İttifakı adına söz alan Mehmet Topkara, su fiyatlarının enflasyon nedeniyle yüzde 100 oranında arttığını, MESKİ’nin önerdiği fiyat artışı teklifinin de yüzde 25 ek zam anlamına geleceğini söyledi.

 

“ZONGULDAK BELEDİYESİ GİBİ YAPMIYORUZ”

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Gönül ister ki vatandaşa daha ucuz su verelim” dedi.

Seçer, Akaryakıt giderlerinin yüzde 300, elektrik giderinin yüzde 424, zorunlu giderlerin ise yüzde 196 oranında arttığına dikkat çekti.  Seçer,  bu şartlar nedeniyle AKP’li Zonguldak Belediyesinin suya yüzde 196 oranında zam yaptığına da işaret etti ve “Biz çok yüksek bir artış önermedik” ifadelerini kullandı.

 

“HÜKÜMET İNDİRSİN BİZ DE İNDİRELİM”

 

 Seçer, “Siz bize yaptığınız çağrıyı hükümete yapın. Elektrikte yapın, akaryakıtta yapın. Demir aksamında yapın, çimentoda yapın. Onlar indirim yapsın biz aynı anda indirim yapalım. Onlar indirsin biz indirelim. Ama onlar bindirince biz kalıyoruz böyle. Zaten vatandaşı düşünüyoruz. Misli misli zamla gelmiyoruz ki. Ama elektrik idaresi öyle düşünmüyor, yapıyor zammı. Aslında hepimiz birbirimizi çok iyi anladım. Vatandaşa karşı olan hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Benim de kurumu ayakta tutmak için gayret sarf ettiğimi görmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan oylamada, MESKİ’nin su ücretlerini 0-15 metreküp kademede 17.20 TL’ye çıkaracak teklifi Cumhur İttifakı üyelerince reddedildi.