Hayaller gerçekleşsin! | Güney Gazetesi Mersin

Hayaller gerçekleşsin!

Hayaller gerçekleşsin!


HASAN KÜÇÜK

 

FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası D Grubu Elemeleri’nde  Arnavutluk ve Slovenya ile Mersin’de karşılaşacak Basketbol A Kadın Milli Takımımız çalışmalarını Servet Tazegül Spor Salonu’nda sürdürüyor. Baş Antrenör Ekrem Memnun yönetiminde devam eden çalışmalarda kadın basketçilerimizde keyifler yerinde.

 

 

 

 

Baş Antrenör Ekrem Memnun, 24 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak Arnavutluk maçı öncesi gazetecilere açıklama yaptı. 

2023 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası eleme grubunun ikinci pencere maçlarını Mersin’de yapacaklarını ifade eden Memnun, “Takımımız ilk pencere maçlarını geçtiğimiz

yıl Polonya ve Slovenya’yı yenerek 2 galibiyet ile kapayarak grupta avantajlı duruma geldi. Amacımız bu avantajımızı korumak ve bu gruptan birinci çıkıp 2023 Avrupa Basketbol Şampiyonasında yer almak. Avrupa Şampiyonası olimpiyatlara gitme hakkı kazanacak takımları da belirliyor. Dolayısıyla büyük hayallerimiz var. Öncelik Avrupa Şampiyonasında yer almak. Oraya gitmek için bu gruptan birinci çıkmamız lazım. Ya da düşünmek istemiyoruz ama 10 gruptan en iyi 4 tane 2. de katılacak. Avantajımızı korumak için buradayız” dedi.

 

 

 

 

“OYUNCULARIMIZ İSTEKLİ”

 

Takımın havasının ve oyuncuların isteğinin iyi olduğunu anlatan Memnun,Türkiye Milli Basketbol takımı ülkemizi çok iyi temsil etmiş bir takım. Yeni arkadaşlar var ama o mücadeleci ruh her zaman burada. Yeni arkadaşlara buna anlatmak için tecrübeli arkadaşlar var” şeklinde konuştu.

Çarşamba günü 19.00’da karşılaşacakları Arnavutluk’ın nisbeten grubun zayıf bir takım olduğunu önemli maçlarının Pazar günü 18.00’de karşılaşacakları Slovenya maçı olacağını anlatan Memnun,

“Biz Arnavutluk ile oynarken Slovenya ile Polonya oynuyor. O maçın sonucuna göre Slovenya galibiyeti bizi direk gruptan birinci olarak çıkarabilir. Slovenya maçı bizim için önemli. İyi bir takım. Mücadeleci bir takım. En iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

SEYİRCİYE DESTEK ÇAĞRISI

 

Maçlarda Mersin seyircisinin desteğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Memnun şunları söyledi:  “Salonun özellikle Pazar günü Slovenya karşılaşmasında dolacağını ve çoşkulu bir seyirci olacağını umuyoruz. Takımın buna ihtiyacı var. Bütün mücadelemizi ortaya koyarak pencere maçlarımı bitirmek ve çok büyük hayallerimiz olan Avrupa maçlarına katılma hakkı elde etmek istiyoruz.”

 

 

 

 

MERSİN TARAFTARI ÖNÜNDE MAÇ KEYİFLİ OLACAK

 

Takım kaptanı Tuğçe Canıtez ise genç bir takım oldukları ve güzel bir kadrolarının bulunduğunu söyledi. Baş Antrenör Ekrem Memnun ile seneler öncede çalıştıklarını anlatan Canıtez, “Bizim için güzel iki maç olacak. Slovenya maçı bizim için özellikle çok önemli. Mersin’de daha önce de maçlarımız oldu. Taraftarın desteği inanılmazdı. Bu maçlarda bu taraftarların önünde oynamak bizim için çok keyifli olacak. Güzel iki maç çıkartıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.  

 

 

 

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’de Potanın Perilerinin antrenman yaptığı Servet Tazegül Spor Salonu’na gelerek baklava ikramında bulunarak başarılar diledi.