TÜBİTAK, projeleri destekleyecek | Güney Gazetesi Mersin

TÜBİTAK, projeleri destekleyecek

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencilerinin önerdiği projelerin tamamı TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK, projeleri destekleyecek


MEÜ Mühendislik Fakültesi’nden TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na başvuran 10 öğrenci proje desteği hakkı kazanmasıyla büyük bir başarı elde etti.

 

Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yakar, “2022-1. Dönem çağrısında, Mersin Üniversitesi’nden başvurulan ve destek almaya hak kazanan 15 proje önerisinin 9’unun bölümümüzden çıkmasıyla gurur duyuyoruz. Gösterdikleri büyük başarı için öğrencilerimizi ve akademik kadromuzu tebrik ediyorum. İlerleyen dönemlerde, lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK projesi yürütme deneyiminin artırılmasına yönelik girişimlerimiz ve çabalarımız artarak sürecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Desteklenmeye hak kazanan projeler ise, “Farklı Belgeleme Tekniklerinin Entegrasyonu ile Tarihi Eserlerin 3B Belgelenmesi, Kriminolojide Fotogrametrinin Kullanımı, 3B Modeller ile Tarihi Mezarların Belgelenmesi ve Sürdürülebilir Kent Yapısına Katkısı, Tersine Mühendislik Uygulamalarında El Tipi Lazer Tarayıcılarının Kullanılabilirliğinin Araştırılması, Su Altındaki Objelerin Fotogrametri ve Videogrametri Yöntemi ile 3B Modellenmesi ve Karşılaştırılmalı Analizi, Taşıt Trafiğinin ve Arazi Kullanımının Kent Gürültüsüne Olan Etkisinin Makine Öğrenmesi ile Kestirimi ve Analizi: Mersin Yenişehir Örneği, İHA Verilerinden Elde Edilen Bitki Örtüsü İndekslerinden Bitki Sağlığının, Mobil LİDAR ile Ağaç Çapı Ölçümü, İHA Görüntülerinden Faster RCNN Derin Öğrenme Algoritması ile Palmiye Ağaçlarının Tespiti” olarak belirlendi. (Haber Merkezi)