2. Mersin Sanal İstihdam Fuarı başlıyor | Güney Gazetesi Mersin

2. Mersin Sanal İstihdam Fuarı başlıyor

Mersin Valiliği, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonu ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) iş birliğinde 22-23 Kasım 2022 tarihlerinde “https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr” adresi üzerinden “Mersin 2. Sanal İstihdam Fuarı” organizasyonu gerçekleştirilecek.

2. Mersin Sanal İstihdam Fuarı başlıyor


2. Mersin Sanal İstihdam Fuarı için Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımı ile Mersin İŞKUR ile 12 kurum ve kuruluş iş birliği protokolü imzalamış ve fuar çalışmaları başlamıştı. Protokol imza törenine MEÜ’yü temsilen Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege katıldı.

 

İlki 2019 yılında 9. Mersin İş ve Kariyer Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen Mersin Sanal İstihdam Fuarı'nın ikincisinin 22-23 Kasım tarihlerinde düzenleneceğini belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Mersin’de geleneksel hale gelen İŞKUR tarafından düzenlenen istihdam fuarlarının iş arayanlar ve öğrenciler için önemli iş ve kariyer fırsatları sunduğunu ifade etti. Sanal İstihdam fuarlarının iş arayanlar, öğrenciler ve işverenler açısından zaman ve maliyet tasarrufu sağladığına dikkat çeken Pehlivan, bunun özel politika gerektiren grupların hizmete erişimini kolaylaştıran önemli bir adım olduğunu söyledi. 

Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, "İşverenlerin, iş arayanların ve öğrencilerin çevrim içi olarak buluşturulması planlanan fuarda, firmalar kurumsal markasını en iyi şekilde tanıtabilir” dedi. Prof. Dr. İlhan Ege aynı zamanda "Fuarda 2022 yılı personel teşvikleri hakkında bilgi alabilir, personel ihtiyacınıza yönelik özgeçmiş havuzu oluşturabilir, iş başvurusunda bulunanlarla online görüşme yapabilir, eleman ihtiyacınızı karşılarken network ağınızı geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda iş arayan kişiler de bu firmalar ile görüşme ve açık olan iş pozisyonlarına başvurabilirler." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlhan Ege, herkesi 2. Mersin Sanal İstihdam Fuarı’na davet etti. (Haber Merkezi)