Yeni yıla bitecek mi? | Güney Gazetesi Mersin

Yeni yıla bitecek mi?

Özel günler kent esnafı için önemli kazanç zamanlarının başında geliyor. Yeni yıldan önceki haftada insanlar sevdikleri için alışveriş yaparak kent ekonomisini hareketlendiriyor. İstiklal Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları nedeniyle işleri bir süredir düşen esnaf projenin yeni yıldan önce tamamlanıp tamamlanmayacağını merak ediyor.

Yeni yıla bitecek mi?


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından kentin en eski ticaret noktası olan İstiklal Caddesinde başlatılan kentsel tasarım projesinin çalışmaları devam ediyor.  26 Eylül’de başlatılan çalışmanın 1.etabının aralık ayında tamamlanması hedefleniyor. Kentsel Tasarım projenin 1.etabının tamamlanmasının ardından, çalışmalar Hastane Caddesi Kavşağı ve Özgür Çocuk Parkı arasındaki bölgede devam edecek. Projenin 2023 yılı şubat ayında tamamlanması amaçlanıyor.

İstiklal Caddesindeki çalışmaların 64.günde caddedeki eski kaldırımlar sökülerek, dükkân önlerinde genişletme çalışmaları yapıldı. Proje kapsamda İstiklal Caddesinde engelli, yaşı, çocuk tüm yaş gruplarının erişebileceği, yaya, bisiklet, taşıt yolu trafiği olacak.

 

 

 

 

“PROJE İLE BİRLİKTE CADDE HAREKETLENECEK”

 

Kentsel Tasarım Projesinin olumlu olarak değerlendiren bölge esnafı, proje ile birlikte caddenin hareketli olacağını söyledi. 

İstiklal Caddesinin çarşının merkezi olduğunu ifade eden esnaf, “Proje ile caddemiz çok iyi olacak. İnşaat çalışması devam ediyor. Bilindiği üzere aralık ayının sonuna kadar projenin İstiklal Caddesinde bitmesi bekleniyor. Kısa zamanda umarım biter ve esnafımız dükkanlarını açar, herkes işine gücüne bakar. Güzel bir proje olacağı tanıtımlardan belli ve çok güzel olacağını düşünüyorum. Proje sonrasında cadde biraz daha hareketlilik olur diye bekliyoruz çünkü çarşının merkezi burası. İlimize diğer illerden gelen vatandaşlarımız cadde yaya olarak rahat bir biçimde gezebilecek. Eskiden caddede çok trafik oluyor, bu proje ile cadde tek şerit olacağı için trafik bir nebze azalacak. İnsanlarımız rahatça caddede gezecek. Proje ile caddedeki esnafın işi hareketlenecek” dedi.

İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen kentsel tasarım projenin olumlu olduğunu ancak çalışmalardan ötürü bölge esnafı olarak işlerine olumsuz yansıdığını söyleyen esnaf Memduh Gül, çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

 

“ÇALIŞMALARDAN DOLAYI ZARAR GÖRDÜK”

 

İstiklal Caddesinde iki yıldır esnaf olduğunu ifade eden Gül, “İşlerimiz çok kötü ve her yer toz toprak içinde ve belirtilen zamanda çalışmanın biteceğine inanmıyoruz. Sadece biz değil, esnaf, vatandaşlarımızda durumdan şikayetçi. Motorlarımız zarar görmeye başladı.  Belediyeden destek bekliyoruz. Bugün çalışmanın 64’üncü gününe gelindi ve gelinen noktada sadece moloz kaldırma daha da hiç bişey yok ortada. Belediyenin biraz daha hızlanıp projeyi bitirmesi bizim işimizi görecektir” diye konuştu.

Kentsel Tasarım Projesinin pandemi zamanında yapılmasının iyi olacağını düşündüğünü söyleyen Gül, “Pandemi zamanında yapılmayan çalışmayı şu an yapılması biz esnafa zararı oldu. Caddenin dönüşümünden sonra ne olacağını belediye karar vermiş ki bu çalışmayı yapmaya başlamış ama bize ne kadar yararı olur bilemem. Çift şerit tek yön olduktan sonra bize fayda sağlayacak mı onu bilemiyoruz?” dedi.