Mersin’de kadınların emeği ekonomik değere dönüşüyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de kadınların emeği ekonomik değere dönüşüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamındaki ‘Çoraptan Oyuncak Yapım Kursu’nu tamamlayan kadınlara ‘sertifikalarını verdi.

Mersin’de kadınların emeği ekonomik değere dönüşüyor


Törende; Çilek Mahallesi’nden 119, 50. Yıl Mahallesi’nden 88, İstiklal Mahallesi’nden 82 ve Karaduvar Mahallesi’nden 47 kadın olmak üzere, toplam 336 kadına sertifikaları teslim edildi. Başkan Seçer ve Meral Seçer, kadınların katılım belgelerini verdikten sonra, çocuklara çoraptan yapılan oyuncaklardan hediye etti.

 

 “KADINLAR SAYESİNDE ŞEHRİMİZ TERTEMİZ”

 

Kadın muhtarların da bulunduğu törende, temsiliyette kadın sayısının daha fazla olması gerektiğini belirterek, kadınların olduğu her alanda işlerin daha iyi yapıldığına dikkat çeken Başkan Seçer, “Göreve ilk başladığımda kentteki parkların bakımını ve sokakların temizliğini, bu işi çok güzel bir şekilde yapacaklarına inandığım kadınlara vermenin doğru olduğunu düşündüm. Şu anda Tarsus’tan Anamur’a kadar 450 civarında kadınımız park bakımıyla, refüj bakımıyla ilgileniyorlar. Onların sayesinde parklar ve şehir tertemiz oldu” ifadelerini kullandı.

37 noktada kurdukları Mahalle Mutfakları’nın, Türkiye’de belediyelere model olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, şu anda her sabah ücretsiz çorba dağıtımına yine başladıklarını belirterek, “Tok acın halinden anlamaz. Özellikle sabah erken tarlaya bahçeye giden işçilerin, araçların beklediği yerlere koyuyoruz; okul yollarında, üniversite kapısında hizmet veriyor. Bir ara adımız ‘Çorbacı Başkan’a çıktı. Gülüyorlardı. Varsın gülsünler” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

“DAHA DA GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM”

 

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Evimiz Atölye Projesi’nin doğuş noktasını anlatarak, “Çok güzel bir enerji var, mutluluk var. Mahalle gezilerimizde de bu enerjiyi hissediyordum. Ama hepiniz bir arada olunca, daha da bir güzellik oldu. Bizleri bir araya getiren projemiz Evimiz Atölye projesinin doğuşunu mahallelerde anlatmıştım. Kadınlarımız bağda bahçede çalışabiliyorlar, kendi ürettiklerini Büyükşehir’in üretici pazarlarında satabiliyorlar, ama evde çoluğuyla çocuğuyla haşır neşir olan, gerektiğinde büyüklerin bakımını üstlenen kadınlarımız; ne sosyal bir faaliyette bulunabiliyorlar, ne de aile bütçelerine katkı sunabiliyorlar. İşte bu noktada Başkanımız bize dedi ki; ‘Siz bu kadınlar için ne yapabilirsiniz? Biz de Mersinden Kadın Kooperatifi ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllülük Şubesi’yle bu yola çıktık” diye konuştu.

16 mahalle üzerinde çalıştıklarını ve hepsinde büyük bir memnuniyet gözlemlediğini dile getiren Meral Seçer, “Yeni bir iş edinme, fikir edinme, birlikte olma, sosyalleşmenin sizler için ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Farklı mahallelerden gelen kadınlarımızın birbirleriyle sohbetlerinde, yeni çıkacak fikirler çok önemli. Sizden gelen fikirleri çok kıymetli buluyoruz ve birlikte daha da güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. (Haber Merkezi)