Kadınlar alanlara çıkıyor | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar alanlara çıkıyor

Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalara üye kadınlar 25 Kasım’a kadar alanlarda olacaklarını açıkladı. KESK Şubeler Platformu adına konuşan Filiz Çelebi, artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Çelebi, “Her gün en az üç kadın erkek şiddetiyle katlediliyor. Erkek yargı kadın katillerini cezasızlık politikalarıyla koruyor” dedi.

Kadınlar alanlara çıkıyor


MAYSA DERYAYEVA

 

Artan şiddet olayları karşısında tacizi, tecavüzü, istismarı, kadın katliamlarını durdurmak, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesini sağlamak ve 6284'ün etkin uygulanması için her geçen gün daha çok büyüyerek seslerini yükselttiklerini dile getiren Çelebi, "Saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor direnişi büyütüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

KESK Mersin Şubeler Platformu Olarak 25 Kasım haftası programlarını açıklayan Çelebi, “21 Kasım Mersin Şehir Hastanesi A kapısı poliklinikler önünde saat 12.30’da 22 Kasım İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 12.30’da 24 Kasım günü saat 14.30 Tarsus Belediyesi önünde ve 24 Kasım günü saat 19.00’da Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi Konferans Salonunda panel düzenleyeceğiz” diye konuştu.