Çiftçiye tohum desteği | Güney Gazetesi Mersin

Çiftçiye tohum desteği

Tarsus Belediyesi’nin ’Ata Tohumu’ projesi kapsamında belediye arazilerinde ektiği buğday tohumlarından hasat edilen ürünler çiftçilere ücretsiz tohumluk olarak dağıtıldı. Böylece çiftçiler topraklarına atalık tohum ekerek yöreye özgü türleri yetiştirecek ve Ata tohum gelecek nesillere aktarılacak.

Çiftçiye tohum desteği


Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan 'Ata Tohumu' projesi kapsamında atalık buğday tohumları toprakla buluşmuştu. O tohumlardan hasat edilen ürünlerden bir kısmı yurttaşların sofrasına ulaşırken 7 tonluk kısmı da atalık tohum olarak yeniden değerlendirilmek üzere 45 sözleşmeli çiftçiye dağıtıldı. Çiftçilere Ata tohumu olarak Karakılçık ve Kunduru Buğdayı, yerli tohum olarak ise Adana99 ve Ekinoks Buğdayı çeşitleri dağıtıldı. Her bir vatandaşa 5 dekara kadar ücretsiz tohumların dağıtımı gerçekleşti. Proje ile hem çiftçiye tohum desteği sağlanacak hem de belediyenin tohum bankası her geçen yıl elindeki miktarı artıracak. Her yıl düzenli olarak dağıtımı yapılan atalık tohumlar ile sürdürülebilirlik sağlanıyor. Tohum dağıtım etkinliğine Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ve Niğde Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya da katılım sağladı.

 

 

 

 

“TEK BİR İSTEĞİMİZ VAR; KÖYLÜ NE OLURSA OLSUN KALKINACAK”

 

Önceliklerinin Tarsus’un köylerini hem ekonomik hem sosyal olarak kalkındırmak olduğunu belirten Bozdoğan, “Ata tohumuna sahip çıkmak, ata tohumunu devam ettirmek ciddi anlamda bu ülkede köylerimizin kalkınması demektir. Tek bir isteğimiz var; köylü ne olursa olsun kalkınacak, çiftçilerimize desteğimiz devam edecek." dedi.

 

 

 

“BELEDİYENİN DESTEKLERİYLE TARIMSAL ÜRETİM ARTTI”

Çiftçi Songül Alıcı verilen hizmetten ötürü teşekkür ederek, ‘’Belediyemizin çiftçilere yönelik hizmetlerini çok beğeniyoruz. Bu sadece çiftçiye yapılan bir destek değil, hem biz kazanıyoruz hem Tarsus ekonomisi kazanıyor. Fide, fidan, balya vb. birçok ürün dağıttı. Başkanımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Belediyesi’nin destekleri ile tarıma katkı sağlandığını belirten Çiftçi Celil Çalışkan, “Bugün belediyemizin buğday tohum desteğinden faydalandık. Tarsus’ta bizlerin elinden tutarak destek olan bir belediyemiz var. Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın destekleri tarımsal üretimin artmasını sağladı” diye konuştu. (Haber Merkezi)