“Güvenlik zafiyeti var” | Güney Gazetesi Mersin

“Güvenlik zafiyeti var”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Antmen, “Türkiye’de gerçekten bir güvenlik zafiyeti var. Bunun da sebebi başta AKP iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun böyle bir terör eylemi engellenemezse sorumlular istifa eder, yerine bu işi daha iyi yapabilecekler gelir. Ama bizde İçişleri Bakanı sadece bir tiyatrocu gibi muhalefete laf yetiştirmekten başka bir iş yapmıyor ve buna rağmen de görevine devam ediyor” dedi.

“Güvenlik zafiyeti var”


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İstanbul’da sivil halkı hedef alan terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Antmen, “Terör nereden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin nefretle, açıkça kınıyorum. Parti olarak da kınıyoruz. Terörü engellemek İçişleri Bakanı’nın görevi ama maalesef İçişleri Bakanı terörü önleyici tedbirler almak ya da terörün kökünü kazımak yerine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaretvari laf yetiştirmekten görevini yapmıyor.  Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun böyle bir terör eylemi engellenemezse sorumlular istifa eder, yerine bu işi daha iyi yapabilecekler gelir. Ama bizde İçişleri Bakanı sade ve sadece bir tiyatrocu gibi muhalefete laf yetiştirmekten başka bir iş yapmıyor ve buna rağmen de görevine devam ediyor” dedi.

 

“TERÖRÜ YENMEK İÇİN EL ELE VERMEMİZ LAZIM”

 

Türkiye’nin Suriye sınırı ve Afganların geçiş yaptığı İran sınırıyla ilgili politikaları eleştiren Antmen, “Suriye’den sınırların açılarak göçe izin verilmesi, hiçbir denetim olmadan Afganların Türkiye’ye kaçak olarak gelmeleri, bunun yanında kara paranın Türkiye’ye girişini engellemeyerek Türkiye’de bir cari açığı kapatmak sevdasıyla sözde kara paraya izin verilmesi nedeniyle uyuşturucu kaçakçılarının, teröristlerin ve uyuşturucu baronlarının, Afgan savaş lordlarının, kara parası olan mafyaların cirit attığı bir ülke haline getirdiler. Bunların hepsi terörün birer alt sebebi, kaynağı ama bunun yanında daha da önemli bir şey var. İŞİD’li teröristler Türkiye’de cirit atıyor. Emniyet güçleri ellerine sağlık, ayaklarına taş değmesin kolluk kuvvetlerimizin yakalıyorlar ama ya tutuklanmıyor ya da serbest bırakılıyorlar. Bu nedenle Türkiye’de gerçekten bir güvenlik zafiyeti var. Bunun da sebebi başta AKP iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Bu terör saldırı dolayısıyla ben ve partim terörü lanetliyoruz. Nefretle kınıyoruz.  Gereken tüm önlemlerin alınması gerekiyor. Bugün birlik günüdür, bugün dayanışma günüdür. Terörü yenmek için el ele vermemiz lazım.  Ama terörden nemalanlar, terörden çıkar sağlamayı düşünenlerin de bir an önce bu ülkede cirit atmasını, at koşturmasını engellememiz gerekiyor. Bunu da yapacak olan İçişleri Bakanlığı’dır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“HALKIN HABER ALMA HAKKI ENGELLENMEMELİ”

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, terör saldırısının ardından internet erişimine kısıtlama getirilmesini de şöyle yorumladı:

“Tabi ki dezenformasyon engellenmeli, halkı paniğe sokmamamız gerekiyor ama halkın haber alma özgürlüğünü, halkın haberleşme özgürlüğünü de kısıtlamamamız gerekiyor. İşin en ironik tarafı sosyal medyayı kısıtlayan bilgi teknolojileri kurumu (BTK) taziye mesajını twitter’dan yayınlıyor. İnsanlarımızın haberleşeceği, doğru bilgi edineceği, doğru bilgi edinmesinin sağlanacağı önlemleri en iyi şekilde almak yerine yasakçı zihniyetle  hareket ediyorlar. Tabi terörle mücadele için yapılması gereken her şeyi yapalım, dezenformasyonu önleyelim, terörün reklamını, teröristlerin reklam yapmasını zaten engelleyelim. Ama bunu yaparken de vatandaşın hak ve özgürlüklerini de engellememiz lazım.”