550 adet limon ağacını kesmişler | Güney Gazetesi Mersin

550 adet limon ağacını kesmişler

550 adet limon ağacını kesmişler


ABİDİN YAĞMUR

 

Mezitli’ye Bozön Mahallesinde çiftçilik yapan Fatih Yalın adlı yurttaşa ait limon bahçesindeki 550 ağaç kimliği belirsiz kişilerce kesildi. Aralık ayında limonu hasat etmeye hazırlandığını ifade eden Fatih Yalın, “Dalında limonuyla 550 ağacımı kestiler. Ekonomik kaybım çok büyük. Faillerin bulunmasını istiyorum” dedi.

 

Mezitli’ye bağlı Bozön Mahallesinde kimliği belirsiz kişiler, bir gece içinde 550 adet 5 yaşındaki limon ağacını keserek büyük bir katliama imza attı, çiftçiyi on binlerce liralık zarara uğrattı.

Bahçesi talan edilen, ağaçları kesilen Fatih Yalın adlı vatandaş, “Bozön köyünde 15 dönüm ve 600 tane dikili olan ve 5 yaşında limon ağaçlarım budama bıçkısıyla kesildi. Jandarmaya şikayette bulundum. 9 Kasım günü 02.00 sularında olduğunu tahmin ediyoruz. Birkaç gün bahçeye gitmemiştim. Fındık yaylasındaydım. Beni aradılar ağaçlar kesilmiş dediler. Yola bakan sıradaki ağaçları kesmemişler. Arkalardaki kesmişler. 550 ağacım kesildi. Üzerinde limon da vardı. Aralık ocak gibi kesecektik. Faillerin bulunmasını istiyorum. Ekonomik kaybım çok büyük. Faillerin bulunması lazım ki ben bundan sonra bahçemi yeniden yapabileyim. Kalabalık bir grup gelip kesmiş olmalı. Bu olay bir kişinin yapabileceği bir şey değil” dedi.

Fatih Yalın, olayın ardından jandarmaya şikayette bulunduğunu, jandarma ekiplerinin soruşturmasının sürdüğünü söyledi.