Öğrenciler sektör temsilcileriyle buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenciler sektör temsilcileriyle buluştu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, düzenlediği iki farklı etkinlik ile sektör temsilcilerini öğrencilerle buluşturdu.

Öğrenciler sektör temsilcileriyle buluştu


İlk olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Uzman Diyetisyen ve Saç Bakım&Güzellik Uzmanı Zühal Bayel tarafından ''Beslenmenin Saç ve Cilt Üzerindeki Etkileri'' konulu seminer düzenlendi. Seminere bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Uzman Diyetisyen ve Saç Bakım&Güzellik Uzmanı Zühal Bayel, saç ve cilt sağlığında beslenmenin önemini, aşırı saç dökülmelerinin önüne erken geçilmesi konusunu ve cildin yapısının korunmasında tüm besin bileşenlerinin etkisini anlattı. Özellikle doğru karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral, probiyitik, prebiyotik, lif, omega3 tüketiminin saç ve cilt sağlığı ile ilişkilerini, suyun önemini, her yaş için doğru, güvenli, yeterli, dengeli, ihtiyaca uygun miktarda bu besin ögelerinin nasıl alınması gerektiğini anlatan Bayel, konuşmasında kolejen kullanımı ve bireye özgü beslenmede doğru bilinen yanlışların da altını çizdi.

 

UYGULAMALI EĞİTİM ALDILAR

 

İkinci etkinlik ise Mersin Güzellik ve Kozmetoloji Uzmanları Derneği Başkanı Perihan Caner ve Al Dimed Medikal firmasının katkıları ile Epilasyon Teknikleri dersi kapsamında gerçekleştirildi. “Son Sistem Epilasyon Teknikleri” konulu uygulamalı seminerde konuşmacı olarak sunum yapan Uzman eğitmen Ali Razzaki; lazer teknolojilerindeki son teknik uygulamaları ve metotları, lazer teknolojilerinin ışık ve ısı enerjisinden faydalanarak kıl folikülünü nasıl etkili bir şekilde yok edilebileceğini ve kalıcı epilasyon sağlanabileceğini, son sistem epilasyon tekniklerinden ve dünyada yapılan evrensel doğru protokol uygulama metotlarından bahsetti.

 

Epilasyon cihazlarında uygulama yapan estetisyenlerin hangi tekniklerle doğru ve etkili çalışabileceğini de belirten Razzaki, bu tekniklerin anlaşılabilmesi için de öğrencilere uygulamalı cihaz üzerinde epilasyon işlemi yaptırarak seminerini tamamlandı. (Haber Merkezi)