Çocuktan al haberi | Güney Gazetesi Mersin

Çocuktan al haberi

Akdeniz Belediye Meclisi toplantısına İl Çocuk Hakları Komitesi’nden çocuklar da katıldı. Meclis üyelerine şeker ikram eden çocuklar, mecliste bildiri okudu. Özgür Çocuk Parkı’nın çocuklar için iyileştirilmesi teklifini oylamaya sunan çocukların önergesi mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Çocuktan al haberi


ZELİHA ÖZİPEK

 

Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı kasım ayı ikinci birleşimi M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. 20 Kasım’ın Dünya Çocuk Hakları günü olması nedeni ile meclise çocuk komitesi üyeleri de katıldı. Çocuk haklarının önemine değinilen toplantıda çocuklar Özgür Çocuk Parkı’nın iyileştirilmesi teklifini meclise sundu. Çocuk haklarından söz eden Başkan Mustafa Gültak, belediye olarak çocuklar için yaptıkları çalışmalardan söz etti.

 

“ÇOCUKLARI DÜŞÜNEREK KENTLERİ DİZAYN ETMELİYİZ”

 

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, “Çocuk hakları konusunda yerel elçilere büyük sorumluluk düştüğünü vurgulamak zorundayım zira çocuklarımızı düşünerek kentleri dizayn etmek zorundayız. Bu topraklarda daha yeşil alan, spor tesisi kazandırmak zorundayız. Evlatlarımız spor, sanat, kültür ile buluşturmak birkaç günlük renkli etkinlikler zorunluluk olmalı ve onları dünyayı farklı pencerelerden görmelerini sağlamak zorundayız” dedi. 

Bu bilinçle hareket ettiklerini dile getiren Gültak, “ Dezavantajlı çocuklarımız için ücretsiz yaz kampları düzenliyor sanatsal, sporsal faaliyetlerde yetenekli olan yetenekli kardeşlerim izi keşif etmeye çalışıyoruz. Yine Belediyemizin spor kulübü bünyesine kattığımız yüzlerce çocuğumuzu yetişiyoruz ve geleceğe hazırlıyoruz. Bugün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı dört evladımızı misafir etmekten büyük bir onur ve gururu duyduğumu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

“ÖZGÜR ÇOCUK PARKI’NIN ÇOCUK TEMELLİ BİR HALE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Meclis toplantısına katılan çocuklar, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin uygulanabilmesi ve gelişmelerin takip edilebilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde faaliyet gösteren ve çocuklardan oluşan il çocuk hakları komiteleri hayata geçirildiğinden söz etti.  Komitelerde ildeki çocukların sorunlarını tespit etme ve çözüm önerilerini sunmak gibi faaliyetlerin olduğunu söyleyen çocuklar, Başkan Gültak’a kendilerini meclise davet ettiği için teşekkür etti.  

Meclis üyelerine bir önerge sunan çocuklar, “Çocuk Haklarına dair sözleşmenin 31. maddesinde yer alan çocuğun oyun hakkı ilkesi gereği Mersin ve Akdeniz merkezi konumunda bulunan Özgür Çocuk Parkı’nın çocukların boş vakitlerini değerlendirebilecekleri çocuk temelli bir hale getirilmesi amacıyla iyileştirilmesini istiyoruz. Parkı iyileştirme teklifimizi oylarınıza sunuyoruz” dedi. Teklif oy birliği ile kabul edildi.