Vali Pehlivan gençlerle maç yaptı | Güney Gazetesi Mersin

Vali Pehlivan gençlerle maç yaptı

Mersin Valiliği tarafından "Kötü Alışkanlıklara Red, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet" projesi kapsamında İl protokol üyeleri ve gençler, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla gösteri maçı yaptı.

Vali Pehlivan gençlerle maç yaptı


Mersin Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Merkez Akdeniz Belediyesi tarafından Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, zararlı alışkanlıklar konusunda ailelerde ve öğrencilerde gerekli farkındalık oluşturmak, madde bağımlılığına karşı bir bilinçlendirme ve sakındırma kampanyası yürüterek onları spora ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla; hayata geçirilen "Kötü Alışkanlıklara Red, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet" projesi kapsamında Mersin İl protokolü gösteri maçı düzenlendi.

Akdeniz İlçesi Çay Mahallesi'ndeki futbol sahasında yapılan gösteri maçına, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali yardımcıları İbrahim Küçük ve Alp Eren Yılmaz, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan katıldı.

 

 

Vali Pehlivan maç sonrasında yaptığı konuşmasında, “Şu anda Çay ve Çilek Mahallesi'nden gençlerle birlikte futbol sahasındayız. Biraz önce mahalle gençlerimizle birlikte bir futbol müsabakası yaptık. İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, Sahil Güvenlik Komutanımız, Vali Yardımcılarımız, Akdeniz Kaymakamımız, Akdeniz Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Mahalle Muhtarımız da yer aldı. Çok da güzel bir müsabaka oldu. Bugün itibariyle bir kampanyayı da başlatmış bulunuyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Onlar bizim geleceğimiz. Onların en uygun şartlarda yetişmeleri konusunda devletimizin ilgili bütün kurum ve kuruluşları üzerine düşen sorumlulukları elbette yerine getiriyor. Bu bağlamda gençlerimizi bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak maksadıyla yürütülen çeşitli çalışmalar var. İlgili bakanlıklarımız, özellikle İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları var. Nitekim ülke genelinde biliyorsunuz İçişleri Bakanlığımızın uyguladığı ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ gibi benzeri uygulamalar var. Burada amaç gençlerimizi kesinlikle bütün bağımlılıklardan, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak” dedi.

 

“ÇOK SAYIDA SPOR TESİSİMİZ VAR”

 

Valilik olarak Mersin genelinde sporu her kademede teşvik etmeye gayret ettiklerinin altını çizen Vali Pehlivan, “416 bin öğrencimiz Milli Eğitime bağlı okullara devam ediyor. 57 bin üniversite öğrencimiz, dört üniversitemiz var biliyorsunuz, oradaki okullara devam ediyor. Bu süreçte gençlerimizi bir yandan okullarda eğitsel faaliyetlerde bilgilendirirken bir yandan da sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine katılmalarını istiyoruz. Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapmış ve tesisleşme konusunda Gençlik Spor Bakanlığımızın yatırımları, Cumhurbaşkanımızın ‘Sporu Tabana Yayıyoruz’ anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle çok sayıda spor tesisimiz var. Her ilçemizde tesislerimiz var. Bu tesisler gençlerimiz tarafından kullanılıyor. Bizim amacımız biraz daha fazla dikkat çekmek ve gençlerimizi gelişim süreçleri içerisinde gerek öğrenci olarak okula devam edenler, gerek genç olup belli yerlerde, belli kurumlarda, kuruluşlarda veya özel sektörde çalışan gençlerimizi de spora yöneltmek. Bunu yaparken de çağrımızı kötü alışkanlıklara ret, sporla sağlıklı yaşama evet diye yaptık ve bugün bu şafağa gençlerimizle birlikte sağlıklı yaşama evet dedik. Biraz önce iki takım oluşturduk, karma yaptık gençlerden ve biraz daha yaşlı olanlardan. Kendi takımımızın adını da sağlık koyduk ve evet skor olarak da sağlık kazandı. Atalarımızın çok güzel bir sözü var; ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’. Beden sağlığı yerindeyse hangi işi ile iştigal ediyorsa etsin o işle ilgili öğrenciyse derslerinde, çalışanlar da işinde en iyi şekilde verim elde edebilir. Her yaşta herkesin spor yapması çok önemli. Herkes yaşına uygun, sağlığına uygun şekilde spor yapmalı” diye konuştu.

 

 

“LİSANSLI SPORCU SAYIMIZ İKİ YÜZ BİNLERE YAKLAŞTI”

 

Çay ve Çilek Mahallesi'ndeki gençlerle birlikte spor yapan ve futbol oynayan Vali Pehlivan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Zaman zaman fırsat oluşturup diğer mahallelerimizle de bu aktiviteleri yapacağız. İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz spor faaliyetleriyle ilgili çalışmaları yürütmeye devam edecek. Dün itibariyle okul sporlarının startını verdik. Binlerce çocuğumuz, gencimiz bu kapsamda spor müsabakaları yapacak. İlimiz genelinde lisanslı sporcu sayımız iki yüz binlere yaklaştı. Tesis sayımız 100’e yaklaştı. Bir yandan bu spor tesislerinin yenileri yapılırken bir yandan da gençlerimizi spora kanalize ederek onların sağlıklı bir şekilde yetişmelerini temin etme gayretimiz sürecek. Bugün bize eşlik eden bütün gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bir kere daha sağlıklı yaşam için herkesi spora, spor yapmaya ve bütün kötü alışkanlıklardan da uzak durmaya davet ediyorum.” Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen gösteri maçını “Dostluk” kazanırken, Bu anlamlı maçın ardından tatlı ikramı yapıldı. (Haber Merkezi)