Bu yıl 10’da 10 yaparak Türkiye ihracatına ve ülke ekonomisine önemli katkı sunduklarını söyleyen AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “AKAMİB olarak yılı 900 milyon doların üzerinde tamamlamayı hedefliyoruz. ABD pazarındaki büyümemiz bu ay da sürdü. Hedef pazarlarımızdan ABD’ye yapılan ihracatımız yüzde 25,2 oranında artış kaydetti. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Sektör geneli olarak sadece bu pazardan 1 milyar dolarlık pay alabiliriz. Potansiyelimiz var. Bunu sağlamak için firmalarımızın bu pazarın ihtiyacına göre üretim yapması, markalaşması, burada sürdürülebilir olması gerek” dedi.
YILSONU HEDEFLERİ TUTACAK
Ekim ayında hem ürün gruplarında hem pazar çeşitliliğinde başarılı bir performans sergilediklerini belirten AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, 10’da 10 yaparak Türkiye ihracatına ve ülke ekonomisine önemli katkı sunduklarını söyledi. Kılıçer, “Dünyada iyileşme süreci başladığında bu zorlu dönemdeki çabalarımız daha fazla meyve verecektir. Ur-Ge projeleri ve ticari heyetlerimizle daha fazla pazara ulaşmaya gayret ediyoruz. Hedef pazarımız olan ABD’de büyüyoruz. Geçen ay ABD High Point Market Fuarı’na katılarak önemli işbirlikleri sağladık. Amacımız yılı hedeflerimiz doğrultusunda tamamlamak. AKAMİB olarak yılı 900 milyon doların üzerinde tamamlamayı belirlemiştik. İlk hedefimizi başarıyla tamamlayacağız. 1 milyar dolar sınırını da zorlayacağız” diye konuştu.
ABD’YE YILLIK 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPILABİLİR
Sektörün ABD pazarında hedeflerinin çok büyük olduğunun altını çizen Kılıçer, şu bilgileri verdi: “ABD, dünyanın en büyük ithalatçısı. Buradan aldığımız payı çok daha yukarılara taşımamız lazım. Sektör olarak, ABD’ye yıllık 1 milyar dolar ihracat yapabilecek potansiyelimiz var. Bunu sağlamak için firmalarımızın bu pazarın ihtiyacına göre üretim yapması, markalaşması, burada sürdürülebilir olması gerek. Biz de AKAMİB olarak bunu sağlamaya gayret ediyoruz. Ur-Ge projelerine bu nedenle ayrı bir önem veriyoruz. Ur-Ge projeleri ile ihracatta daha fazla güçleniyoruz. Ağırlıklı olarak KOBİ'lerden oluşan Akdeniz’deki üreticilerin ihracatçı olmasını, yeni pazarlara giriş yapmasını ve markalaşarak ihracatta sürdürülebilirliği sağlamasını hedefliyoruz.” (Haber Merkezi)