10 bin saatlik insan gücü | Güney Gazetesi Mersin

10 bin saatlik insan gücü

Turunçgil üretiminde dünyanın sayılı merkezlerinden Mersin’in ev sahipliğinde, bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Narenciye Festivali’nin hazırlıklarında sona gelindi. Festivalin çevre düzenlemesi ve süslemeleri için 10 bin saatlik insan gücü harcandı.

10 bin saatlik insan gücü


Mersin Narenciye Festivali'nin startı, 11 Kasım Cuma günü saat 15.00'teki kortej ile verilecek. Kent protokolü ve organizasyonun paydaşları, Cumhuriyet Alanı'na yürüyerek, tüm şehri organizasyona davet edecek. 12 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de ise Babil Kavşağı'ndaki açılış konuşmaları ile festival resmen başlamış olacak.

 

Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir, "Festivalimiz ülkemizde ve dünyada çok ender bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Çünkü festivalin ana teması olan narenciyeyi bir süsleme aracı olarak kullanıyoruz. Sadece 30 civarındaki farklı figürü süslemek için 500 bin adet narenciye kullanıyoruz. Diğer süslemelerle birlikte bu sayı 800 bine çıkacaktır. Burada 10 bin saatlik insan gücünden söz etmemiz mümkün. Süslemede kullandığımız narenciyeleri, festival sonunda halkımıza ve hayır kurumlarına dağıtıyoruz" dedi. (Haber Merkezi)