Organ bağışına sergiyle dikkat çekildi | Güney Gazetesi Mersin

Organ bağışına sergiyle dikkat çekildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri ile farkındalık oluşturdu. Birçok ülkeden sanatçının organ ve doku bağışı temalı eserlerinin yer aldığı sergiye çok sayıda ziyaretçi ilgi gösterdi.

Organ bağışına sergiyle dikkat çekildi


3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında MEÜ Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Mersin Üniversitesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘‘Organ ve Doku Bağışı Farkındalığını Arttırma Etkinlikleri’’ sürüyor.

 

Etkinlikler kapsamındaSayapark AVM’de Türk Organ Nakli Vakfı 2. Uluslararası Karikatür yarışmasında yarışan karikatürlerin sergisi ve organ bağışı standı açıldı. Türkiye, Brezilya, İran ve Tayland gibi birçok ülkeden sanatçıların organ ve doku bağışı temalı eserlerinin yer aldığı sergiye çok sayıda ziyaretçi ilgi gösterdi.

 

Sergi alanında açılan stantta ise, organ ve doku bağışına ilişkin bilgilendirme yapılarak bağışın önemi vurgulanırken, ziyaretçilerin soruları yanıtlandı ve yeni bağışlar kabul edildi. (Haber Merkezi)